caixa popular

El comerç de proximitat en les poblacions properes a la capital

26/06/2017 -

El comerç local és de vital importància per a vertebrar el teixit empresarial de les xicotetes empreses i autònoms. Aporta ocupació, genera recursos econòmics, enforteix la sociabilitat dels seus habitants, crea zones de trànsit comercial i incrementa en general un valor afegit a la qualitat i benestar dels habitants.

El comerç de proximitat ha de lluitar per mantenir-se viu i continuar sent el motor de l’economia local, és necessari que es reinvente cada dia, que s’organitzen fires i esdeveniments que donen a conéixer els productes o serveis, de manera que aquests siguen una necessitat i alhora una satisfacció per al qual compra.

El comerç de proximitat, ha d’adaptar-se a les noves tecnologies i a la forma de vendre del nostre temps, fer-se més dinàmic, competitiu i més accessible, encara quan les tendències i les modes sempre tornen i sense deixar perdre eixa capacitat de mantenir el que sempre ha funcionat.

Ha de fomentar-se l’associacionisme, la unió fa la força. Les ajudes institucionals i subvencions, i motivar als veïns perquè isquen de les seues cases a comprar allò que els pot fer falta en algun moment i que segur ho van a trobar molt a prop, ja siga alimentació, tèxtil, papereria o un altre tipus de béns o serveis com a assessories, agències de viatges, etc.

Sempre seran necessaris comerciants de tota la vida i les tendes tradicionals d’artesans, per a aportar en la qualitat de vida dels pobles, la gent guanyarà molt més comprant en el seu poble, en la seua zona, en el seu barri, perquè rebrà un tracte cordial i amistós, i estarà pagant per un producte i/o servei de qualitat i a l’abast de totes les butxaques.

La gent necessita tenir a prop al xicotet comerç, ja que no necessàriament cal anar a comprar o a passejar als grans centres comercials, com si anaren les places o parcs on antany es reunia la gent per a parlar, descansar i en fi viure millor en societat.

Cal apostar pel comerç de proximitat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 15 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats