25n
25N
25N

El Centre Ocupacional Altabix del IVAS promou l'activitat física i l'esport en contextos inclusius

El Centre Ocupacional Altabix del IVAS promou l'activitat física i l'esport en contextos inclusius
17/11/2016 -

El Centre Ocupacional Altabix de l’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS) a Elx per a persones amb diversitat funcional intel·lectual promou l’activitat física i l’esport en contextos inclusius, en col·laboració amb IPADEL Elx, Activitats Subaquàtiques de la Universitat d’Alacant (ASUA), la Unió Provincial d’Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (UPAPSA) i l’Ajuntament d’Elx.

L’objectiu és fer extensible a les persones amb diversitat funcional intel·lectual, usuàries d’aquest centre, els beneficis de l’esport com a via per a portar una vida més sana i tenir una major qualitat de vida.

Des de fa quatre anys, persones amb diversitat funcional intel·lectual del C.O. Altabix practiquen un dels esports que amb més força s’ha instaurat en el nostre país, el pàdel. És una modalitat esportiva que cada vegada compta amb més adeptes, és un esport de moda, divertit i de treball en equip.

Un acord de col·laboració subscrit amb iPADEL Elx permet als usuaris del centre ocupacional del IVAS utilitzar les instal·lacions del club per als entrenaments. Les pistes més xicotetes, sense zona de “fora”, fitades per cristall o reixa, i les pales, més curtes que les raquetes de tennis, faciliten la tasca i fan decantar-se per aquest esport.

A més, les persones amb diversitat funcional intel·lectual del centre Altabix practiquen altres esports com a futbol, bàsquet, natació i petanca. Una vegada a l’any, els mateixos usuaris trien en quins deporte volen participar. Per a realitzar els seus entrenaments i partits disposen dels recintes poliesportius municipals que els cedeix l’Ajuntament d’Elx.

El passat estiu, un grup d’usuaris va participar en dues immersions de busseig amb botella en piscina i un baptisme de busseig en la platja, gràcies a la col·laboració de la Secció d’Activitats Subaquàtiques de la Universitat d’Alacant (ASUA) i a la Unió Provincial d’Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (UPAPSA) També es van iniciar en la pràctica de Caiac en la platja.

Aquests programes de suport a la inserció social, desenvolupats conjuntament amb iPADEL, ASUA, UPAPSA i l’Ajuntament il·licità, no solament fomenten la participació de les persones amb diversitat funcional intel·lectual en la comunitat sinó que, a escala individual, milloren l’autoestima i afavoreixen el desenvolupament personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − set =