25n
25N
25N

El Centre de Transfusions de Sang nomena a Benetússer poble del mes

El Centre de Transfusions de Sang nomena a Benetússer poble del mes
17/11/2016 -

El Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana ha nomenat Poble del Mes a Benetússer per la seua labor en matèria de donació de sang. Aquest dilluns es va celebrar en el saló de plens de l’Ajuntament un acte de lliurament de medalles a les 77 persones que més donacions han realitzat en la localitat, a diverses representants de les Amas de casa Tyrius, així com al Consistori i al Centre de Salut. El saló de plens es va quedar xicotet per a aquest homenatge als “herois anònims”.

La directora econòmica del CTCV, Amparo Soriano, i els regidors Paqui Lon, Reme Navarro i Rafael del Rio van ser els encarregats de lliurar les medalles platejades als donants de més de 25 donacions i medalla daurada a partir de 50 donacions, així com un diploma en agraïment per acudir de forma desinteressada al Centre de Salut per a realitzar donacions.

Segons la directora, actualment “hi ha registrats en el municipi 1.871 donants de sang actius”. L’any passat es van presentar a donar 403 persones de les quals 17 van ser donants nous i enguany les xifres són semblants. Entre tots ells han realitzat al llarg de la seua vida com a donants més d’11.000 donacions.

Un veí de Benetússer, Alberto Quilés, va anar el primer a rebre el reconeixement per haver aconseguit les 96 donacions. L’home de 57 anys explica que pràcticament acudia una vegada al mes per a realitzar donacions “perquè sempre puguen disposar de plasma”. Assegura que per a ell és una satisfacció saber que pot ajudar a salvar vides amb un xicotet gest, en tan sols un moment, “açò no té preu” va afirmar.

Per a finalitzar la trobada la directora econòmica del CTCV va felicitar a tots els presents per la seua decisió lliure i desinteressada per a compartir un recurs tan imprescindible i insubstituïble com la sang.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 2 =