25n
Orgull
Orgull

El Centre Sanitari Integrat de Torrent engega tres noves consultes per a exploracions i una d'extraccions

El Centre Sanitari Integrat de Torrent engega tres noves consultes per a exploracions i una d'extraccions
08/11/2016 -

El director gerent del departament València-Hospital General, Enrique Ortega, i l’alcalde de Torrent, Jesús Ros Piles, han inaugurat les noves consultes d’exploracions complementàries del Centre Sanitari Integrat de la localitat, amb les quals es prestaran serveis que fins ara se centralitzaven en l’Hospital General de València, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L’obra, que ha suposat una inversió de 62.383,65 euros, ha permés reformar un espai de 125 m2 per a crear tres consultes per a les tècniques de tomodensitometria, ecografies i retinografia i una sala d’extraccions.

D’aquesta manera, els pacients eviten haver de desplaçar-se a l’Hospital General per a realitzar-se proves tan comunes com l’ecografia, la densitometria o les retinografies, aquestes últimes les faran els metges de família del departament.

Ros ha explicat que la remodelació dels espais per a la incorporació d’aquestes tècniques suposa “que guanyem en accessibilitat i comoditat, que s’acosten tots aquests serveis i evitem així desplaçaments innecessaris de la nostra població a l’hospital per a realitzar eixes exploracions, així com de les altres poblacions que s’atén en el centre d’especialitats de Torrent”.

Aquest centre té assignada una població de 148.415 persones i dóna cobertura a les poblacions de Torrent, Paiporta, Picanya, Picassent, Montserrat, Millars, Dosaigües, Real i Montroi.

El director gerent del departament València-Hospital General ha destacat que aquestes noves instal·lacions estan emmarcades dins del pla departamental de dignificació de l’assistència i en la promesa que el nou equip directiu va realitzar d’acostar l’assistència en la mesura del possible al ciutadà. “Amb la incorporació del dispositiu diagnòstic OCT o tomografia de coherència òptica a Torrent ja expliquem en els nostres dos grans centres d’especialitats (Torrent i Juan Llorens) amb aquest dispositiu diagnòstic, fonamental per a l’especialitat d’Oftalmologia”, ha assenyalat Ortega.

La OCT té utilitat en el diagnòstic de malalties de la retina central o màcula i en el seguiment de malalties del nervi òptic, fonamentalment en pacients amb glaucoma. Permet establir diagnòstics en malalties com la retinopatia diabètica, la degeneració macular associada a l’edat, i les oclusions venoses retinines.

Aquesta tècnica permetrà als oftalmòlegs acostar-se al diagnòstic de moltes patologies de la retina i del nervi òptic d’una manera precisa i amb major rapidesa. “I permetrà engegar, d’una manera pionera, la telemedicina en retinopatia diabètica a través de les imatges de OCT, i no a través de retinografies, la qual cosa facilitarà un millor diagnòstic”, ha afegit Enrique Cervera, cap del Servei d’Oftalmologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − set =