caixa popular

El Centre Jove del Mercat projecta el documental “Fusiles o pintadas, la lucha no violenta del pueblo saharaui”

La projecció del documental va ser una iniciativa de divulgació cultural de l’Associació AHUIM.

El Centre Jove del Mercat projecta el documental “Fusiles o pintadas, la lucha no violenta del pueblo saharaui”
22/09/2017 -

Després de quaranta anys, els sahrauís es plantegen tornar a la guerra per a alliberar el seu país de l’ocupació marroquina, però els activistes no violents defensen que la lluita no violenta està acorralant el Marroc i és la millor opció per a ells. Aquesta és la premissa de la qual parteix el documental “Fusells o pintades, la lluita no violenta del poble sahrauí”, del realitzador català Jordi Oriola i que ahir gràcies a Ahuim va poder gaudir el públic de Mislata.

“Per a poder realitzar aquest documental vaig haver d’entrar de forma clandestina des del Marroc i passar set controls, no va ser fàcil poder entrar i romandre allí per a reflectir la realitat del poble sahrauí”, explica Oriola, qui va tenir l’oportunitat d’explicar als assistents com va ser l’enregistrament del documental.

Traduït a l’anglés, francés, italià i portugués, “Fusells o pintades, la lluita no violenta del poble sahrauí” dóna una nova visió sobre la lluita no violenta del poble sahrauí, obrint l’oportunitat de formar un món nou construït en una societat sana i fonamentada en els drets humans.

Per a Ramiro Montoya, coordinador d’AHUIM “Aquesta pel·lícula té una versió diferent del que sempre coneixem, és una mica més cru però real del dia a dia. Es mostra la repressió i l’atropellament permanent enfront del pacifisme del poble”.

El documental es mostra com un debat en el qual fan al públic partícip d’aquesta història real, poques vegades comptada amb tantes veus.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios