caixa popular

El Centre del Carme presenta la muestra 'El alma de las mujeres lunas'

El Centre del Carme presenta la muestra 'El alma de las mujeres lunas'
14/09/2017 -

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, inaugura aquest dijous l’exposició ‘L’ànima de les dones llunes’, acompanyat per la presidenta de l’Associació de Dones Solidàries i Emprenedores Llunes Divines (AMSELD), Belén Motilla, per la secretària coordinadora d’AMSELD, Laura Romero, i per la fotògrafa Lidia Aparicio.

AMSELD presenta en la Sala Contraforts del Centre del Carme la tercera edició de la seua exposició fotogràfica dedicada a la dona, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat de la importància fonamental del respecte i la igualtat de gènere, que ha d’existir en tots els àmbits, per a aconseguir que la nostra societat siga més justa i equitativa.

Pérez Pont ha manifestat que “aquesta exposició s’emmarca dins del nostre objectiu d’obrir el Centre del Carme a la societat civil i a les associacions valencianes oferint-los un espai en el qual donar a conéixer una labor social o comunicar valors tan importants com la igualtat des de la cultura. En aquesta ocasió, la Associació de Dones Solidàries i Emprenedores Llunes Divines realitza un homenatge a la igualtat de gènere de la mà de diverses artistes tot assumint l’art com a vehicle d’expressió i de sensibilització”.

El projecte ‘L’ànima de les dones llunes’, inspirat en la novel·la ‘La llama de la sabiduría’, de Juan Francisco Ferrándiz, és una mirada cap enrere en el temps per a retre tribut a les dones del passat la fortalesa i la tenacitat de les quals en pro de la dignitat del seu gènere, encara tenint-ho tot en contra, va assentar les bases perquè, en segles posteriors, s’iniciara el llarg camí cap a la igualtat de gènere, tant social com legal.

L’exposició mostra una sèrie d’imatges simbòliques de la fotògrafa Lidia Aparicio Sales amb estètica cinematogràfica, on s’ha buscat l’impacte visual mitjançant les emocions, en les quals es mostra la força, la solidaritat, la transmissió de coneixements, l’arquetip de la dona sàvia, la contribució a la ciència i la filosofia, però també les dificultats, el menyspreu i el sofriment que van patir.

Cada imatge va acompanyada de frases de la novel·la ‘La llama de la sabiduría’ “que reflecteixen l’aspecte concret i ajuden el visitant a entendre el significat, de tal manera que l’exposició transmeta la força simbòlica amb independència que es conega o no la novel·la”, han explicat des de l’associació.

A més, l’exposició s’acompanya de les obres ‘Maternitat’, una composició de tres fotografies de la periodista i fotògrafa Maribel Server Rovira; ‘Ànimes de dona’, obra del pintor i dibuixant José Carlos Ortiz, i ‘Tres muses’, obra de la pintora Marina Lagarda Agazzi.

‘L’ànima de les dones llunes’ té com a objectiu fonamental invitar el visitant a reflexionar sobre el valor de les dones d’èpoques remotes que van lluitar per a mostrar a la societat del seu temps que no es diferenciaven gens dels homes quant a intel·ligència, capacitat de judici i valors. “Els èxits del present són resultat dels qui ens van precedir […] i es projecten cap al futur, el camí de la heroïna. Esperem que aquesta exposició servisca com a tribut a elles i a totes les que ara lluiten per afermar la igualtat de gènere”, han manifestat des d’AMSELD.

L’exposició es va inaugurar per primera vegada el 26 de febrer de 2016 i des de llavors ha recorregut diverses ciutats espanyoles. El Centre del Carme acollirà la mostra fins a l’1 d’octubre.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats