25n
25N
25N

El Centre del Carme presenta 'Angles del buit', el primer treball de Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda

El Centre del Carme presenta 'Angles del buit', el primer treball de Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda
03/12/2016 -

El Centre del Carme de València presenta el primer treball conjunt de les creadores Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda, ‘Angles del buit’. Amb una carrera consolidada en l’àmbit pictòric, la unió d’ambdues poetesses les ha portades a crear el seu primer projecte instal·lador, pensat expressament per a la sala Refectori del centre cultural.

L’exposició, que es podrà veure fins al 5 de febrer, ha sigut presentada pel director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, acompanyat per les pintores Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda, a més de la poetessa Lola Andrés i la comissària de l’exposició, Isabel Justo.

Segons el director del Consorci de Museus, “l’exposició que presenta la sala Refectori del Centre del Carme mostra l’obra de dos artistes amb una trajectòria pictòrica consolidada que no deixen de sorprendre’ns. ‘Angles del buit’ és una oportunitat per a descobrir el resultat de la unió de dos llenguatges distints: la geometria d’Encarna i la poètica del buit de Carolina”.

Ferrer i Sepúlveda han explicat que, “des de fa molts anys, compartim l’espai de l’estudi de treball, però mai hem volgut confirmar equip pictòric perquè considerem que la pintura és individualista, que naix del món interior de cada pintor. Aquest treball conjunt només tenia sentit ara que les nostres trajectòries estan consolidades, no hauria tingut sentit fer-ho abans, quan et trobes en la recerca d’un llenguatge propi”.

“En comú teníem els colors àcids i fluorescents, així com l’ús de la llum, però aquesta és la primera vegada que treballem en la bidimensionalitat, l’escala -18 metres de llarg- i la seqüència -16 mòduls de ferro que es perden en l’horitzó d’un espill- és quelcom totalment nou en el nostre treball”, han esclarit les artistes.

‘Angles del buit’ indaga en les obres de Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda, dues trajectòries pictòriques paral·leles que, aparentment, no s’han creuat més que en la quotidianitat, en l’espai compartit de l’estudi. La contemplació dels seus respectius treballs ens condueix a enfrontaments clàssics en el món de l’art, dualitats que apareixen cíclicament entre raó i caos, equilibri i tensió, contenció i drama (classicisme/naturalisme, pop-art/expressionisme, figuració/abstracció).

No obstant això, es podria dir que Sepúlveda i Ferrer comparteixen un mateix ideari, una filosofia comuna que ha fet possible que, per primera vegada, acceptaren aquesta proposta de projecte conjunt, el qual es materialitza en ‘Angles del buit’. El títol ha funcionat com a punt de partida d’aquesta experiència artística, en la qual ha col·laborat la poeta Lola Andrés, sintetitzant en aquest una ideologia comuna (plàstica, vital, quotidiana) i component una sèrie de poemes que les artistes han integrat en l’exposició.

La poesia conviu en l’antic refectori amb una instal·lació de grans dimensions, realitzada a propòsit per les artistes per a aquest espai; una peça que integra l’espectador gràcies a la seua escala i a diversos recursos plàstics, geomètrics i lumínics: la repetició, el reflex i la penombra d’una llum irreal, desconcertant, onírica. Des de l’antic refectori s’accedeix a la sala Contraforts, per a continuar la visita amb el treball individual de cada artista.

Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda han plantejat el seu treball com una sorpresa que busca traslladar l’espectador a una altra dimensió, la qual aconsegueix la llum negra en il·luminar l’enorme instal·lació geomètrica de tubs fluorescents i espills que envolten el visitant cap a un horitzó infinit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 4 =