caixa popular

El centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana habilita més de 200 punts de donació durant tot l'estiu

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha assistit a la presentació de la campanya estival del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana en l’Hospital la Malvarrosao

El centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana habilita més de 200 punts de donació durant tot l'estiu
03/07/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assistit a la presentació de la campanya d’estiu del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, que durant els mesos de juliol i agost habilitarà més de 200 punts de donació en les zones més turístiques, platges, zones d’oci, càmpings i poblacions de turisme rural.

“A l’estiu acostem els punts de donació a la ciutadania per a facilitar l’afluència de donants i aconseguir les unitats de sang imprescindibles per a poder fer front a les necessitats dels hospitals de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Montón, que ha recordat que en la campanya passada, des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost de 2016 es van obtenir 26.567 donacions a la Comunitat. En la província d’Alacant es van obtenir 8.537 unitats, a Castelló 3.126 i a València 14.904.

A més dels nous punts de donació, que es poden consultar en la web consultar ací, seguiran disponibles els punts habituals del centre, en els quals les previsions de donació augmenten en algunes localitats per l’afluència d’estiuejants.

La consellera ha assistit a l’acte promocional de la campanya d’estiu, que ha tingut lloc en l’Hospital la Malvarrosa, acompanyada de la directora del Centre de Transfusió, Cristina Arbona i el gerent del departament de salut Clínic-Malvarrosa, Álvaro Bonet. Montón ha agraït el gest altruista dels voluntaris que s’han acostat fins al Saló Circular de l’hospital a donar sang i els ha recordat la importància de seguir sent solidaris en els mesos de vacances.

La directora del centre ha subratllat la constància en la cerca de nous donants per a aconseguir les unitats necessàries. “Solament d’aquesta forma es podrà subministrar sang i hemoderivats als hospitals i ajudar a les persones malaltes que aquest any no poden estiuejar. Aquestes dates són bones, ja que es disposa de més temps lliure i quina millor manera d’emprar-ho si és per a salvar la vida als altres”, ha dit Arbona.

Durant el primer semestre d’enguany s’han obtingut 87.365 unitats de sang, i un total d’11.637 persones han sigut donants nous. Per províncies, a Alacant s’han arreplegat 28.503 unitats, a Castelló 9.492 i a València 49.370. Es tracta de valors molt semblants als de l’any anterior observant-se un lleuger increment dels donants de primera vegada.

Cal recordar que cada dia es precisen unes 700 unitats de sang per a les operacions i tractaments que es realitzen en els hospitals de la Comunitat i que tota la ciutadania és susceptible de necessitar sang en qualsevol moment. Per aquest motiu donar sang siga, en paraules de Carmen Montón “un exercici de solidaritat, però també de responsabilitat”.

Tant la consellera com la directora del centre han recalcat a més la importància de les xarxes socials a l’hora de captar donants quan més es necessiten, i han subratllat el paper que exerceixen els comptes de Twitter i Facebook del Centre de Transfusió.

Agraïment als donants

La directora del Centre de Transfusió ha agraït els patrocinis amb els quals diferents empreses volen reconéixer la solidaritat als donants i premiar el seu gest, que ajuden al fet que la donació no decaiga en aquestes dates.

A València, l’empresa Mar i Ombra SL, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, regalarà tiquets per a hamaques, ombrel·les o refrescs en les platges del Cabanyal, La Malvarrosa, Pinedo, L’Arbre del Gos, El Saler i Garrofera. També Bioparc col·laborarà, un any més, regalant entrades gratuïtes al parc. Aquests premis que les empreses lliuren per a agrair la solidaritat dels donants, es lliuraran a les persones que acudisquen a donar sang al Centre de Transfusió situat en l’Avinguda del Cid, 64, al costat de l’Hospital General, a partir de matí i fins a esgotar existències

A Alacant, Aqualandia i Món Mar ofreceran descomptes de 10 euros en adults i 8 euros en xiquets i Terra Mítica, 9 euros en adults i 5 euros en xiquets i fins a a 4 acompanyants en presentar el carnet de donant en les taquilles dels parcs.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 9 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats