caixa popular

El Castell de Peníscola ha augmentat un 8% les seues visites en el que va d'any generant ingressos per damunt dels 800.000 euros

El Castell de Peníscola ha augmentat un 8% les seues visites en el que va d'any generant ingressos per damunt dels 800.000 euros
29/08/2017 -

El Castell de Peníscola segueix sumant xifres que ho consoliden com el principal argument turístic de la província de Castelló. Així, en el que va de 2017 la fortalesa del Papa Lluna gestionada per la Diputació ha augmentat en prop d’un 8% les seues visites respecte al mateix període del passat any, en el qual es van vendre al voltant de 205.000 bitllets, fins a aconseguir els 223.624 visitants registrats.

El vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha destacat que aquests registres consoliden la fortificació papal com “el millor aparador cultural que té Castelló per a atraure grans masses de turistes. El Castell de Peníscola és el principal ganxo de connexió turística amb el món que posseeix aquesta província per a posicionar-se a més d’un orgull turístic per a tots els castellonencs”.

No en va, l’elevat ritme de venda d’entrades ha aconseguit un “notable increment” en la recaptació del Castillo. De fet, entre l’1 de gener i el 27 d’agost els accessos a la fortalesa en la qual va residir Benedicte XIII han suposat ingressos superiors als 800.000 euros, exactament 803.017,50 euros.

Tot açò validant “l’aposta que el Govern Provincial està realitzant convençut que apostar per valoritzar i promocionar el Castell de Peníscola genera una tornada turística i econòmic de gran magnitud sobre la província. Pel nombre de visitants, els ingressos i el valor de marca que ens confereix, estem sense cap dubte davant la principal icona turística de la nostra terra a nivell nacional i internacional”.

Adequació Faro de Peníscola

És per açò que des de la Diputació s’està treballant de forma incansable a “millorar l’experiència que el Castell de Peníscola ofereix als seus visitants”. Amb aquest objectiu, des de principis de juny i per a aprofitar al màxim l’època estival, l’emblemàtic far de Peníscola exerceix de nou centre d’atenció de visitants i en les dependències administratives del Castillo.

Per això, el Govern Provincial ha invertit prop de 300.000 euros per a millorar l’experiència que ofereix als turistes que cerquen descobrir la fortificació papal en generar un estalvi en el temps d’adquisició de les entrades i concentrar en un mateix punt els llocs de venda i els guies en un mateix espai.

Cal destacar, a més, que gràcies a aquest nou espai adherit al Castell s’ha aconseguit alliberar espai en la fortalesa, permetent la visita a la pràctica totalitat del castell i parc d’artilleria en acomodar els magatzems i l’administració en la zona superior del far on també es troba una sala polivalent per a reunions de fins a 15 persones.

Tot això arriba després que gràcies al Pla Director del Castell elaborat per la Diputació i finançat pel Govern Provincial amb una inversió xifrada al mig milió d’euros, s’haja procedit en els últims mesos a renovar l’espai expositiu.

Així, a l’inici de l’any es van adequar les 12 sales de la planta baixa i les dependències pontifiques, es van instal·lar audiovisuals en els quals es narren els esdeveniments esdevinguts en la fortalesa peniscolana i en les sales dedicades als templers s’han arreplegat en taules explicatives les línies temporals del seu desenvolupament com a ordre religiós.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + quinze =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris