25n
25N
25N

El Camp de Morvedre renova els carrers dels seus pobles amb fons de la Diputació de València

Jorge Rodríguez: “Els municipis necessiten un finançament suficient per a poder assumir competències i demostrar la seua responsabilitat i açò és el que fem augmentant les transferències directes”

El Camp de Morvedre renova els carrers dels seus pobles amb fons de la Diputació de València
19/02/2018 -

La Diputació de València ha destinat un total de 834.221 euros en el conjunt de municipis que constitueixen la comarca del Camp de Morvedre, la qual cosa suposa una inversió propera als 25 euros per habitant. Ho ha fet a través del pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de 2017, amb un llistat de projectes en què destaca l’aposta per arreglar i dignificar carrers, places i jardins.

En total han estat més de 20 milions d’euros els que s’han repartit per tota la província a través d’aquesta línia d’ajudes, la tercera d’aquest tipus en el que va de legislatura. La diputació compleix així amb una reivindicació històrica en matèria de finançament: tots els municipis valencians podran “assumir competències i demostrar la seua responsabilitat en resposta a l’autonomia que sempre diem que han de tenir”, ha defensat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez.

En el cas concret del Camp de Morvedre, l’actuació més ambiciosa es durà a terme a Canet d’en Berenguer, en la plaça Maestro Rodrigo, per un import de 75.056 euros. Amb aquesta inversió es recupera un ampli terreny per a ús veïnal, dirigit especialment als veïns i veïnes de menor edat, els qui podran córrer i aprendre jugant en un nou espai que inclou un parc infantil d’educació vial.

En matèria de reurbanització de vies públiques destaquen inversions a Gilet, Benifairó de les Valls i Faura per un import de 69.692, 60.198 i 57.694 euros, respectivament. En aquests tres municipis es rehabilitaran carrers històrics, molt necessitades d’un llavat de cara, i s’actuarà en urbanitzacions, sobre carrers en les quals s’efectuarà una pavimentació.

Amb 56.218 euros de la Diputació, Petrés durà a terme una altra rehabilitació, en aquest cas sobre un edifici municipal: la casa de l’ermità. La inversió de la corporació provincial permetrà a aquest municipi reforçar aquesta estructura, al mateix temps que Quart de les Valls, amb una quantitat que ascendeix als 54.459 euros, rehabilitarà el seu centre de convivència social.

Criteris clars i objectius

Aquest tercer pla IFS va ser aprovat en el mes de juliol i els ajuntaments van tenir de termini fins a finals de setembre per a presentar els projectes a executar en cadascuna de les localitats de les comarques valencianes que complisquen amb el requisit de tenir menys de 50.000 habitants. Els criteris a l’hora de determinar el repartiment de fons han estat els mateixos que es van emprar en el pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

D’aquesta forma, a cada municipi li ha correspost una quantitat fixa i una altra variable en funció de criteris com el nombre d’habitants, el cost efectiu dels serveis, la superfície, la taxa de desocupació, els nuclis de població separats com a aldees i pedanies, i la pertinença al Pacte d’Alcaldies amb actuacions contra el canvi climàtic.

Aquest pla torna a reforçar, per tant, l’aposta de la Diputació per dotar d’autonomia als alcaldes i alcaldesses de la província, que són, com assegura el president de la corporació provincial, “els que millor coneixen les necessitats dels seus veïns i veïnes”. “Amb aquest nou model de repartiment d’ajudes es posa fi als plans teledirigits que estaven al marge de criteris reals i objectius”, ha destacat Rodríguez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

Informacion coronavirus