25n
Orgull
Orgull

El bon ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana permet començar amb nous grups d'edat en els pròxims dies

La propera setmana començarà la vacunació de 55 a 59 anys si seguixen les dosis previstes

El bon ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana permet començar amb nous grups d'edat en els pròxims dies
10/05/2021 -

La Comunitat Valenciana avança amb bon ritme el procés de vacunació. Tant és així que, la conselleria de Sanitat destaca que tots aquells nascuts abans de 1946 (75 anys o més) ja tenen la pauta completa i per tant, es troben immunitzats contra la Covid-19. Per això, aquesta setmana es començarà a vacunar als grups de població nascuts entre els anys 1947 i 1951 i al grup d’edat comprés entre els 60 i 65 anys se’ls notificarà aquesta setmana el seu torn de vacunació.

En aquests moments, ja hi ha més de mig milió de persones que compten amb la pauta completa d’immunització en tota la Comunitat Valenciana, un total de 523.323. Segons la informació proporcionada pel Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana és una de les autonomies que ha injectat un major número de dosis en relació a les rebudes. En concret, ha administrat un 99 per cent de les vacunes que han arribat a l’autonomia.

Això fa que cada vegada siga més ràpid el procés de vacunació dels diferents grups d’edat de la población. La Conselleria de Sanitat està citant a totes les persones del grup d’edat de 70 a 74 anys, de manera que la setmana que ve ja s’haurà finalitzat el procés d’immunització enfront del coronavirus respecte a aquest grup. Serà la primera dosi per als quals estan sent vacunats amb Pfizer o Moderna, i la immunització completa per als quals reben la vacuna de Janssen.

Les persones d’edats entre 70 i 72 anys estan sent citades en els grans espais de vacunació i estan rebent la cita via SMS. Quant a la població compresa en el grup d’edat de 73 i 74 anys, Sanitat està administrant la vacuna en els centres de salut i se’ls està citant via telefònica.

Ritme alt de vacunació

Si bé la Comunitat Valenciana encapçala a Espanya el ritme de vacunació de la seua població, això no és fruit de la casualitat. De moment, més del 31% dels 4,26 milions de valencians cridats a vacunar-se ja ha rebut almenys una dosi del sèrum. En total, 1.332.435 valencians ja s’han vacunat almenys amb una de les dues dosis pautades per a aconseguir una immunitat superior al 90%.

Per grups d’edat, el 100% dels majors de 80 anys han rebut les dues dosis. En les últimes 24 hores s’ha avançat molt en la vacunació del grup d’edat comprés entre els 60 i 69 anys. Ara mateix quasi el 57% dels qui tenen aquesta edat ja han rebut la primera dosi d’AstraZeneca.

D’altra banda més del 88% dels valencians amb edats compreses entre els 70 i els 79 anys ja ha rebut almenys la primera dosi de la vacuna de Pfizer o Moderna. A més, les primeres dosis de la vacuna monodosi de Janssen ja han començat a administrar-se a aquest grup d’edat, amb el que tot apunta al fet que el ritme d’immunització avançarà ràpidament entre els majors de 70. Els esforços de Sanitat se centren ara a augmentar el llindar de vacunats de més de 70 amb les dues dosis. Les últimes dades confirmen que el 35,5% d’aquest grup ha rebut la pauta completa i està totalment immunitzats.

Segons les últimes dades del divendres 7, la Comunitat Valenciana ha administrat un total d’1.943.220 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies: 227.984 a Castelló, 714.973 a Alacant i 1.000.263 a València. Han rebut la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca i la monodosi de Janssen) 610.863 persones.. Així, l’objectiu de la Generalitat és començar a vacunar a partir del 17 de maig a les persones amb edats compreses entre els 55 i 59 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =