El Botànic de València s'ompli d'orquídies internacionals

L’exposició sobre l’orquídia tindrà lloc a València este cap de setmana, dies 6 i 7 de maig

El Botànic de València s'ompli d'orquídies internacionals
06/05/2017 -

La seua bellesa i atractiu han estat el principal motiu de cultiu de l’orquídia. No obstant això, les seues utilitats van molt més enllà: des del seu ús medicinal o cosmètic en diferents cultures fins la famosa vainilla, obtinguda de l’espècie “Vanilla planifolia”. L’orquídia és una familia de plantes amb més de 20.000 espècies diferents repartides per tot el món.

A Espanya existeixen al voltant de 80 espècies d’orquídies, la majoria conegudes per nosaltres, però no causen el mateix efecte que els seus familiars estrangers al no ser tan espectaculars visualment. Encara així, ens trobem belleses en la fauna ibèrica com l’espècie Dactylorhiza, present a la nostra Comunitat Valenciana, que forma paisatges coneguts com “prats d’orquídies”.

Aquest cap de setmana, sense eixir de València, tindrem l’oportunitat de conéixer, a més de les nostres, les espècies de continents sudamericà i asiàtic. L’Associació d’Orquidiòfils Valencians (OVAL) presenta la 14ª Exposició d’Orquídies, al Jardí Botànic de la Universitat de València.

Es pot visitar l’exhibició d’orquídies al jardí exterior de l’Umbracle durant tot el cap de setmana. També hi ha programada una visita guiada, tant dissabte com diumenge a les 13h., per l’hivernacle d’orquídies del Jardí Botànic.

Per conéixer més sobre l’orquídia, a la Sala Cavanilles se celebraran dos xarrades: el dissabte a les 17h, Manuel Lucas, curator de l’orquidiari d’Estepona, parlarà sobre “Caçadors d’orquídies del segle XIX. Un rescat de l’oblit”; i el diumenge a les 11h, “Generalitats i cultiu sobre gènere Laelia” serà el tema que tractarà Rubén Velázquez, de Flora del Tròpic. Pensant en els més xicotets, també se celebra un concurs de dibuixos de l’orquídia.

Si les orquídies han despertat la teua passió i vols cuidar-ne una, al llarg de tota la jornada podràs visitar els diferents punts de venta, on experts viveristes t’aconsellaran sobre l’espècie més apropiada per les condicions del teu entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 6 =

sagunt a escena 2019
turismo salou