25n
25N
25N

El barri valencià de Sant Marcel·lí està de celebració

Tant l’Associació de Veïns de Sant Marcel·lí, com les Festes Populars d’aquest barri compleixen 40 anys

El barri valencià de Sant Marcel·lí està de celebració
21/09/2016 -
Foto: facebook.com/AVV-Barri-Sant-Marcellí

Foto: facebook.com/AVV-Barri-Sant-Marcellí

Enguany, el conegut barri valencià de Sant Marcel·lí té molt a celebrar. I és que no solament es compleixen 40 anys de les seues Festes Populars, que encara no han finalitzat, sinó que a més, l’Associació de Veïns de Sant Marcel·lí també bufa 40 veles, una per cada any de vida.

Per aquest motiu, no és estrany que des de l’associació hagen posat tot el seu esforç i dedicació perquè els veïns del barri se sumeixen i participen activament en aquest gran esdeveniment.

València Extra ha pogut parlar amb Vicent Soler, portaveu de l’Associació de Veïns de Sant Marcel·lí, que ens ha manifestat la seua satisfacció, en primer lloc, pel bon acolliment que, un any més, estan tenint les Festes Populars. Unes festes que no solament s’han anat reciclant i adaptant en cada edició, sinó que a més tenen un caràcter reivindicatiu i de convivència que fan que el sentiment de ‘fer barri’ s’accentue, encara més, entre els veïns.

Però d’altra banda, també ha volgut expressar la seua satisfacció i orgull pel dur treball que l’Associació de Veïns ha dut a terme durant tots aquests anys, amb l’únic objectiu de millorar la qualitat tant del barri, com la vida de tots i cadascun dels seus veïns.

En aquest sentit, i per a commemorar el seu 40 aniversari, han organitzat diferents actes com una exposició en l’espai cultural de la Rambleta en el qual es mostra el treball de l’associació per dècades, l’exhibició d’un documental, el 7 d’octubre en la Rambleta, on apareixeran veïns rellevants de l’associació o un recital de poesia, el 21 d’octubre, en el qual dos poetes del barri mostraran les seues creacions.

I és que si d’alguna cosa es pot sentir orgullós aquest barri de València és, sens dubte, de comptar amb una Associació de Veïns que sempre ha lluitat per allò que considerava just per a Sant Marcel·lí. A través de diferents reivindicacions, han aconseguit grans assoliments, com per exemple el soterrament de l’AVE.

No obstant això, del que se senten més orgullosos és d’haver aconseguit, en 1979, que s’incloguera en el Pla General d’Urbanisme de València un projecte que els ha permés evitar que es construïren habitatges en espais destinats a equipaments públics.

Foto: facebook.com/AVV-Barri-Sant-Marcellí

Foto: facebook.com/AVV-Barri-Sant-Marcellí

Actualment, el barri de Sant Marcel·lí està immers en les seues famoses Festes Populars que, en aquesta edició, estan sent multitudinàries. Prova d’açò és tant el gran nombre de veïns que s’acosten a cada esdeveniment, com les vendes del Llibret de Festes que, enguany, s’han disparat.

I és que gràcies a la col·laboració de veïns i comerços, aquestes festes poden dur-se a terme, any rere any. No obstant això, des de l’Associació de Veïns reclamen més ajudes als organismes públics per a facilitar la seua organització.

Les Festes Populars de Sant Marcel·lí posaran punt i final aquest diumenge amb la tradicional ‘Volta a Peu’. Aquesta carrera, que ha perdurat al llarg d’aquests 40 anys, començarà a les 9:00 hores. Així mateix, a les 11:30 hores, tindrà lloc un concert de diferents bandes de música en l’auditori de la Rambleta que posaran el fermall d’or a unes festes, que promouen la unió entre els veïns del barri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 19 =