25n
25N
25N

El baròmetre d'anàlisi de Invat·tur revela que València, Benidorm, Alacant i Gandia lideren les xarxes socials de destinacions turístiques de la Comunitat

El baròmetre d'anàlisi de Invat·tur revela que València, Benidorm, Alacant i Gandia lideren les xarxes socials de destinacions turístiques de la Comunitat
30/11/2016 -

L’últim baròmetre de xarxes socials i destinacions turístiques elaborat per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) revela que València, Benidorm, Alacant i Gandia lideren a la Comunitat Valenciana les principals xarxes socials utilitzades per les destinacions turístiques. L’informe analitza els resultats de Facebook, Twitter, Instagram i YouTube.

La ciutat de València encapçala en Facebook el rànquing de destinacions, seguida de Peníscola. En tercer apareix Benidorm i en cambra Alacant, alguna cosa allunyat encara que tots dos per sobre dels 25.000 fans. En Facebook destaca el creixement d’Elx, que ascendeix dues posicions respecte a l’anterior baròmetre.

La principal destinació turística de la Comunitat Valenciana en Twitter és també la ciutat de València, mantenint així el lideratge amb el qual va tancar el 2015. La resta de destinacions mantenen les posicions anteriors. Cal destacar l’entrada en el rànquing de La Nucia fins a la vuitena posició.

No obstant això, el rànquing de destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana en Instagram ho lidera Benidorm, mantenint la posició que ja ocupava l’any 2015. Després de Benidorm, destaca l’ascens d’Alacant fins a la segona posició i les entrades en el rànquing de La Nucia, Teulada-Moraira i Alcalà de Xivert-Alcossebre.

Respecte a YouTube, Gandia tanca el primer semestre del 2016 com la destinació amb major nombre de reproduccions, seguit molt de a prop per Peníscola. La resta de destinacions turístiques que apareixen es mantenen pel que fa a anteriors baròmetres.

Respecte a marques turístiques, la Costa Blanca lidera Facebook i Instagram mentre que València ho fa en Twitter i YouTube. El document apunta al fet que Turisme València ha tingut un gran increment de visualitzacions en YouTube i que Costa Blanca i Benidorm estan molt igualats encara que a bastant distància de Turisme València amb menys de la meitat de visualitzacions.

El document es tanca amb la secció ‘L’opinió de l’expert’, un text d’anàlisi d’Andrés Romero que parla de ‘inbound màrqueting’ com a base d’una estratègia sobre demanda.

La metodologia d’aquesta setena edició del baròmetre, que va nàixer en 2013, ha variat pel que fa a les anteriors que residia en la presa de dades dels perfils de xarxes socials de les destinacions turístiques. En aquesta ocasió, per a realitzar aquesta tasca s’ha utilitzat una eina desenvolupada pel mateix Invat.tur, denominada ‘Quadre de Comandament de Xarxes Socials’, a la qual tenen accés les diferents destinacions de la Comunitat Valenciana per a gestionar la seua presència en Facebook, Twitter, Instagram i YouTube.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =