25n
25N
25N

L'Ajuntament promou l’ús del valencià durant l’estiu

Luisa Notario: “des de 2015 el valencià ha deixat d’estar arraconat a la nostra ciutat, en sentim molt d’orgull i instem al seu ús habitual en quaselvol moment i espai”

L'Ajuntament promou l’ús del valencià durant l’estiu
26/07/2020 -

L’Ajuntament de València, a través del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), ha llançat una nova campanya a través de les xarxes socials per promocionar l’ús del valencià en qualsevol moment i lloc a la nostra ciutat, també ara, durant l’estiu. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha posat en valor que “en València el 95,7 per cent de la població entén el valencià i tres de cada quatre persones el saben parlar, amb la qual cosa no hi ha excusa per no portar la nostra llengua a qualsevol moment i espai de la nostra ciutat”.

L’ús i normalització del valencià és un objectiu del govern municipal. “Des de fa cinc anys el valencià ja no està arraconat al Cap i Casal perquè sentim molt d’orgull per la nostra cultura i la nostra llengua i per això la utilitzem en contextos formals i col·loquials, en el Ple de l’Ajuntament i al carrer, en els documents del dia a dia de l’Administració i en les xarxes socials”, ha explicat Notario, que ha demanat la participació de la gent en esta campanya compartint els seus llocs preferits de València on passar l’estiu.

La publicació del GNL va acompanyada amb un vídeo curt elaborat amb imatges pròpies de diferents espais del municipi perquè fora fàcil de compartir en xarxes. En ella s’explica que “el valencià no fa mai vacances” i insta a “emportar-se’l a tots els racons de València i compartir-lo amb la gent” i proposa l’etiqueta #EstiuEnValencià per compartir comentaris, fotos i vídeos, que optaran a guanyar una bossa de tela.

“L’estima per la nostra ciutat, per la nostra identitat, per la nostra cultura es demostra també amb l’ús habitual de la nostra llengua també ara, en estiu”, ha finalitzat Notario.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =