25n
25N
25N

L'Ajuntament porta a la Comissió Executiva de l’Autoritat de Transport Metropolità l'informe sobre el refinançament de l'EMT

L'Ajuntament porta a la Comissió Executiva de l’Autoritat de Transport Metropolità l'informe sobre el refinançament de l'EMT
29/06/2020 -

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, informarà aquesta vesprada en la Comissió Executiva de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) de la situació de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) amb la finalitat que aquesta prenga les mesures necessàries per a pal·liar la situació actual. Així ho ha anunciat aquest matí el mateix regidor, que ha recordat que l’EMT de València, igual que la resta d’empreses similars de l’Estat, ha patit un important desajustament econòmic a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, que en el cas de l’empresa valenciana ha suposat la pèrdua de 27,2 milions d’euros.

Per a pal·liar aquests efectes, ha recordat que el govern de l’Estat va decidir fa escasses setmanes destinar 258,1 milions al Consorci Regional de Transports de Madrid o 240,5 milions a l’Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona. No obstant això, “en el cas valencià els diners destinats per l’Estat, 40,9 milions d’euros, no es van dirigir a l’Autoritat de Transport Metropolità de València, sinó que es va transferir a la Generalitat, que no ha aclarit la seua destinació, la qual cosa ha obligat provisionalment a l’EMT a recórrer a una pòlissa de crèdit per a fer front a la pèrdua”, ha destacat.

“El greuge del govern de l’Estat a tota la Comunitat Valenciana és innegable, però en el cas particular de València i la seua àrea metropolitana, i en particular a l’ens que aglutina el seu transport al qual s’ha ignorat, és indignant”, ha apuntat Grezzi, qui ha afegit que des de l’Ajuntament de València “entenem que de la comissió executiva de hui no podem més que, d’una banda, eixir amb una resposta contundent a aquest greuge; i per un altre, amb una solució econòmica per un altre”.

València, “igual que la resta de pobles i habitants de l’àrea metropolitana”, ha afegit el regidor, “ha depositat grans esperances i esforços en la constitució de l’ATMV i ha arribat l’hora que aquesta faça el seu paper. Ningú entén a hores d’ara, i especialment ara amb les necessitats que tenim que s’implemente el transport metropolità, que l’Autoritat no haja jugat un paper decisiu per a rebre el finançament adequat per a donar un servici de qualitat urbà i metropolità a tota la ciutadania. Però acudim a la reunió d’aquesta vesprada confiant que eixirem d’ella amb alguna solució en aquest sentit. Per València no serà”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

ccccinema
caixaontinyent
ccccinema
ruta massamagrell