25n
25N
25N

L’Ajuntament estableix un model de bases per accedir als concursos d’idees de grans projectes

L’Ajuntament estableix un model de bases per accedir als concursos d’idees de grans projectes
10/07/2020 -

L’Ajuntament ha aprovat hui el model del ple de condicions dels concursos d’idees per a l’adjudicació dels contractes que es duen a terme en grans projectes de ciutat com ara la urbanització definitiva de la plaça de l’Ajuntament. Aquest acord s’ha pres «en el marc del treball desenvolupat per modernitzar i estandarditzar els procediments de contractació, i encetat durant l’anterior mandat de l’actual govern, per facilitar la tasca dels gestors d’eixos processos», tal com ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo en donar compte, al costat de la vicealcaldessa Sandra Gómez d’aquest i altres assumptes tractats a la Junta de Govern Local.

En aquesta reunió també s’ha acordat, entre altres assumptes l’avantprojecte per a la licitació d’una obra per instal·lar un dispositiu per a la generació d’energia elèctrica a partir de les ones a La Marina de València; l’adjudicació del contracte Gestió integral del Centre de Dia Municipal per a persones amb discapacitat intel·lectual Font de Sant Lluis per 1,7 milions d’euros, l’apertura del procediment per a la contractació del servici d’allotjament i atenció social en el centre de dia per a persones sense llar El Carme, així com la contractació de 51 agents interins de la Policia Local.

Pel que fa a l’acord d’aprovar la gestió, el model de bases i la delegació de competències per a la tramitació dels concursos de projectes, el vicealcalde ha explicat que «compta amb el vistiplau de diferents servicis implicats en les contractacions urbanístiques i del Col·legi d’Arquitectes de València», mentre que la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha manifestat que «aquest acord és un pas important per a impulsar el concurs d’idees per a la remodelació de la plaça de l’Ajuntament així com la intervenció de l’avinguda Pérez Galdós».

D’altra banda, Sergi Campillo ha destacat la importància de l’aprovació d’un avantprojecte redactat per TYPSA, SA «per facilitar la transició energètica tan necessària davant l’emergència climàtica que vivim». D’aquesta manera, s’ha fet ressò de l’acord d’impulsar, amb un pressupost de 495.916,20 euros, la instal·lació d’uns dispositius «per capturar l’energia de les onades de La Marina, i convertir aquesta energia en electricitat que més tard es farà servir per a subministrar enllumenat públic intel·ligent al front marítim, que és una de les zones amb major consum d’electricitat de la ciutat».

L’objectiu últim d’aquest projecte experimental, que compta amb finançament europeu, «és tractar de reduir la petjada de carboni i les emissions derivades del consum energètic a la ciutat», ha aclarit Campillo en recordar que amb aquesta decisió l’Ajuntament valora «el seu compromís per la transició energètica».

ATENCIÓ A LES PERSONES

La Junta de Govern Local també ha aprovat l’adjudicació a la mercantil POVINET SCV de la gestió del Centre de Dia de la Font de Sant Lluís, que dona atenció a 35 persones amb discapacitat intel·lectual.

«L’adjudicació suposa la posada en marxa d’un servici d’atenció integral a fi de millorar i mantenir el millor nivell possible d’autonomia personal i donar suport a les famílies i cuidadors. En particular, cobreix les necessitats d’assessorament, prevenció, rehabilitació, orientació i promoció de l’autonomia, habilitació i atenció assistencial o personal. L’oferta inclou servicis com fisioteràpia, animació, transport, menjador i el manteniment de centre», ha manifestat Campillo, qui també ha informat de la contractació del servici d’allotjament i atenció social en el centre de dia per a persones sense llar El Carme.

Concretament, la Junta de Govern ha decidit convocar el procediment obert, i aprovar els plecs de condicions i la despesa corresponent per un import de 859.727,16 euros plurianual. Aquest contracte tindrà un termini de durada de dos anys, a comptar de l’endemà del de la seua formalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 17 =

bombers
bombers