25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament elabora una valoració tècnica per a decidir sobre la possible compra del llegat de Blasco Ibáñez

L'Ajuntament elabora una valoració tècnica per a decidir sobre la possible compra del llegat de Blasco Ibáñez
06/05/2021 -

L’Ajuntament de València està elaborant una “valoració tècnica” dels documents pertanyents a la família Lorenzo Noguera sobre l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez per a decidir sobre la seua possible adquisició, després d’haver-se conegut l’interés dels particulars per posar-los en la venda.

Així ho ha manifestat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, que ha avançat que, quan dispose dels resultats, el consistori convocarà a una reunió als propietaris del material -al voltant de 125 documents “inèdits” del periodista i novel·lista- per a donar-los a conéixer si és viable la seua adquisició.

L’edil subratlla que, encara que l’Ajuntament de València no ha rebut mai cap petició formal per part de la família Lorenzo Noguera per a donar a conéixer aquest material, “ni per escrit ni per cap un altre mitjà”, en tindre coneixement que aquest fons documental se subhastarà pròximament a Madrid, ha decidit “posar en marxa els mecanismes per a conéixer exactament el material i poder taxar-lo de manera professional”.

“EVITAR LES PRESSES”

“Aquest tipus d’operacions, com en general tot el que es gestiona amb diners públics, de tots els valencians i valencianes, s’ha d’estudiar amb detall, evitar les presses i aplicar la responsabilitat pública. Per això plantegem una valoració tècnica del material i després realitzar una reunió entre l’Ajuntament i els interessats en vendre, ja que l’Ajuntament sempre ha tingut interés en tot allò que pertany a la figura de Blasco Ibáñez i que ajude a contextualitzar millor la seua figura i a valorar el seu llegat”, assevera Glòria Tello en un comunicat.

“Tant és així -prossegueix- que l’Ajuntament de València està bolcant-se amb diferents intervencions per a posar en el lloc que es mereix de la història un dels valencians més internacionals que tenim, com és Vicente Blasco Ibáñez”.

“Hem reformat íntegrament la casa museu de l’escriptor, en unes intervencions que han suposat 70.000 euros d’inversió; hem aconseguit culminar el trasllat del sarcòfag de Blasco Ibáñez fins al vestíbul d’entrada del Cementeri General; hem creat i convocat per primera volta la beca Blasco Ibáñez; tenim un conveni amb la Fundació, a través del qual el consistori realitza una subvenció directa de 12.000 euros anuals, així com 30.000 euros anuals compromesos en inversions de l’Ajuntament a la casa museu i 20.000 anuals de l’Ajuntament en realitzacions d’activitats culturals a la casa museu”, ha enumerat.

A més, recalca que l’Ajuntament està treballant en l’elaboració d’un programa d’activitats en memòria de la setmana d’homenatges (del 15 al 22 de maig de 1921) que la ciutat de València va dedicar a l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez, després de la seua consagració internacional.

“Estem fent una aposta ferma des de fa cinc anys per a recuperar una de les figures més rellevants que tenim els valencians”, ha afirmat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, qui ha avançat que “es duran a terme activitats que celebren les seues fites i iniciatives al voltant del món, per a donar-les a conéixer al públic general”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =