25n
25N
25N

L'Ajuntament de València aborda la situació de les indústries culturals i creatives de la ciutat

L'Ajuntament de València aborda la situació de les indústries culturals i creatives de la ciutat
22/07/2020 -

Representants d’associacions professionals culturals, de la Confederació Empresarial CV o dels sindicats aborden la situació del sector juntament amb la regidora d’Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, i la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, dins del marc per a la recuperació i la reconstrucció de la ciutat de València en el context post COVID-19. En aquest fòrum del “panell de seguiment de les indústries culturals i creatives” s’han plantejat les alternatives i propostes davant la nova situació.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha posat en valor aquest panell de seguiment de les indústries culturals i creatives per a “visibilitzar la importància de la cultura dins de l’economia i l’ocupació, a més que la cultura és un bé de primera necessitat”. “Volem continuar analitzant i reflexionant sobre la situació del sector, trobar solucions i estratègies que ens permeten continuar i adaptar les convocatòries de les ajudes econòmiques a la situació actual, escoltant totes les veus”, ha afegit. En aquest sentit, Ibáñez ha subratllat “la importància de la col·laboració públic – privada, des de la cerca de sinergies, així com les fortaleses de la ciutat, recolzades en sectors com el disseny, el còmic, la il·lustració, les arts escèniques, el sector audiovisual, la música, la literatura o les arts visuals, sense oblidar la gran rellevància dels festivals urbans, que ens identifiquen com a imatge de ciutat i reforça encara més l’agenda cultural”.

En aquest sentit, Ibáñez ha remarcat que “és important continuar impulsant l’estratègia general en la qual des de l’Ajuntament de València estem col·laborant, com la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, l’Any Berlanga o el desig d’integrar a València en la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO”. A continuació, ha explicat les convocatòries extraordinàries d’ajudes econòmiques que s’estan preparant, per a secundar i consolidar als sectors culturals.

Per la seua part, la regidora d’Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé, ha destacat que les indústries culturals i creatives de la ciutat són “una part molt important de l’emprenedoria, de la dinamització econòmica i de la generació d’ocupació”, exposant que “l’àrea de desenvolupament econòmic està treballant en les conclusions de la Comissió de Reconstrucció”. Bernabé ha explicat que “en una primera fase s’han desenvolupat les ajudes a pimes i autònoms, per a injectar liquiditat de manera urgent, i s’estan preparant les noves ajudes específiques per a la cultura, tractant d’arribar a cobrir el màxim possible”, i que ara, “en una segona fase, ens volem centrar en la col·laboració amb el sector per a la dinamització econòmica i cultural”. “Ara és el moment de buscar fórmules que ens ajuden a motivar, generar i promoure; veure en què podem ajudar i afavorir la promoció econòmica dins de les nostres competències”, ha insistit Bernabé.

D’altra banda, les associacions professionals han analitzat la “delicada i fràgil” situació que viu el sector i han plantejat mesures per a la reactivació econòmica i cultural. La sessió ha comptat amb les intervencions de representants d’associacions professionals culturals, com AVETID (Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià), APCCV (Associació de professionals del circ de la Comunitat Valenciana), AAPV (associació d’actors i actrius valencians), així com representants del sector de la música en directe, de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, de la Fundació València Activa o dels sindicats UGT i Comissions Obreres.

En finalitzar, les regidores Pilar Bernabé i Maite Ibáñez han agraït la participació i les aportacions realitzades, emplaçant-se a promoure una altra trobada a la fi de setembre i continuar amb el seguiment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

bombers
bombers