25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament de Llíria impulsa el Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM)

L'Ajuntament de Llíria impulsa el Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM)
12/07/2021 -

L’Ajuntament de Llíria impulsarà l’elaboració del Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM), per a configurar les actuacions estratègiques que faciliten la consecució dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) en el municipi. Aquesta iniciativa ja s’ha donat a conéixer al teixit associatiu local en una primera presentació informativa sobre les característiques d’aquest programa.

L’objectiu d’aquest projecte, tal com ha explicat el primer edil, Joanma Miguel, “és establir les prioritats locals per a la construcció d’un municipi més sostenible, analitzant les línies d’actuació que haurà de seguir l’Ajuntament per als pròxims 10 o 15 anys, per la qual cosa té un marcat caràcter transversal que afecta les diferents àrees municipals”.

A més, cal recordar, per exemple, que només els projectes que es troben en aquest document podran ser objecte dels plans d’inversió de Diputació de València.

Per part seua, la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha explicat que ja s’han iniciat els primers treballs per a la redacció d’aquest pla i ha recordat que aquests “tindrà molt en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) emmarcats dins de l’Agenda 2030”.

“L’elaboració d’aquest programa d’actuació servirà per a avançar cap a un disseny de municipi molt més habitable, saludable, intel·ligent i sostenible, que són els grans reptes marcats per Europa per a aquesta dècada”, ha destacat Morató.

Un model de municipi que pretén ser inclusiu i just, per la qual cosa el desenvolupament del PUAM també requerirà el suport actiu d’un agent clau per al progrés del municipi, la ciutadania.

Per això, “és imprescindible la participació ciutadana en aquest pla. Necessitem comptar amb l’opinió dels veïns i veïnes, especialment de la joventut, perquè estem parlant del futur del seu municipi, i al mateix temps promoure un diàleg basat també en el consens dels grups polítics en els processos d’elaboració del programa que durem a terme, per a poder detectar el conjunt de problemes i analitzar quin ha de ser el full de ruta a seguir per a construir la Llíria que tots volem, una ciutat millor”, ha assenyalat Joanma Miguel.

Així, el consistori municipal ha dissenyat una enquesta en la qual la ciutadania i associacions podran realitzar les seues aportacions per a crear un municipi més habitable i sostenible. L’enquesta es pot emplenar a través d’aquest enllaç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − un =