25n
25N
25N

L'Ajuntament aposta per evitar l'ús de plàstics d'un sol ús en el Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic

L'Ajuntament aposta per evitar l'ús de plàstics d'un sol ús en el Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic
03/07/2020 -

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que “és important fer una reflexió sobre la quantitat d’envasos de plàstic que utilitzem i que podríem reduir ostensiblement”. En aquest sentit ha posat en valor “l’aposta decidida” de l’Ajuntament de València per a “evitar l’ús de plàstics d’un sol ús”, d’envasos i bosses sobretot, a través de les diferents accions implementades així com campanyes d’informació i conscienciació dirigides a la ciutadania.

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat les campanyes d’informació ciutadana dutes a terme pel consistori per a “conscienciar de l’ús excessiu de plàstics d’un sol ús que fem com a societat”. En aquest sentit, Campillo ha fet una crida a la població per a “animar a tots els veïns i les veïnes de València al fet que usen la seua imaginació per a evitar l’ús de tant de plàstic que està afectant a tot el planeta”.

L’Ajuntament de València porta impulsant i desenvolupant des de 2016 la Gestió Sostenible dels Residus Urbans de la ciutat potenciant la “prevenció, reducció, reutilització i reciclatge dels mateixos” a través, sobretot, de les seues actuacions i campanyes d’informació i conscienciació ciutadana. De tots els residus, la regidoria liderada pel vicealcalde Sergi Campillo s’ha centrat en la reducció del consum de plàstics, que està en línia de la pròxima Llei de Residus nacional l’avantprojecte de la qual va ser aprovat la setmana passada pel Consell de Ministres, així com el PIR CV 2019.

De fet, en 2016 el consistori va emprendre la implantació de recollida orgànica a València, l’última fase de la qual s’iniciarà a partir del pròxim mes d’octubre i arribarà al 30% de la població restant, concretament a 235.764 persones de 25 barris i 16 pobles de València i en la qual s’invertirà 1.112.855,64 euros. Una fase en la qual es contempla la reorganització de les illes de contenidors i una campanya d’informació a la ciutadania en la qual es repartiran un total de 65.000 kits de reciclatge i que està dotada d’un pressupost superior al mig milió d’euros (517.986,62 euros).

Els kits de la campanya estaran formats per: una carta de l’alcalde de València, Joan Ribó, i del vicealcalde, Sergi Campillo, a totes les llars i establiments de grans i mitjans productors (més de 285.000 cartes); 1 poalet de 10 litres d’orgànica per a la llar; 1 rotllo de 30 bosses de fem compostables; 1 embús adaptable per a facilitar el reciclatge d’oli domèstic usat; 3 bosses de ràfia per a envasos, paper-cartó i vidre de 20 litres cadascuna; 1 malla reutilitzable per a la compra de 8 litres aproximadament; i un porta-llapis retallable que informa de la tipologia de residus de cada fracció per al reciclatge.

Una campanya en la qual es proposa la reducció del consum de bosses de plàstic gràcies a les malles reutilitzables per a la compra; així com la reducció del plàstic film tradicional de les bosses de fem amb l’ús de les bosses compostables per a la fracció orgànica domiciliària. Sobre les malles reutilitzables, que es repartiran 65.000 unitats, Campillo ha remarcat que “són perquè els veïns i les veïnes vagen al mercat, botiga de barri o supermercat a comprar fruites i verdures i així eviten les bosses de plàstic d’un sol ús”.

CAMPANYES PASSADES

En les campanyes impulsades per l’Ajuntament de València de 2016 i 2017 pilot, i especialment en la de 2018, en la qual es va aconseguir una cobertura del 50% de la ciutat per al nou servici d’orgànica, es van distribuir en estands itinerants al voltant de 60.000 kits complets. En la campanya de l’últim trimestre de 2019, dirigida a un 20% addicional de cobertura de servici, es van repartir altres 21.467 kits addicionals. Ara, per a l’última fase i campanya corresponent al 30% restant de la ciutat en l’últim trimestre de 2020, amb els 65.000 kits s’estima que arribaran aproximadament a 140.000 habitatges i establiments.

En la línia de l’actuació municipal amb la finalitat de disminuir l’ús del plàstic d’un sol ús, l’Ajuntament de València duu a terme diverses accions en les quals està distribuint i preveient gots reutilitzables de 380 cc a 500 cc per a festes populars com les de “Patraix, Sant Marcel·lí o les Falles”. En el cas de les Falles, que l’edició 2020 ha sigut suspesa a causa de la pandèmia de la COVID-19, estava previst repartir un total de 95.000 unitats de 500 cc que, ara, es troben emmagatzemades per al seu ús en les pròximes festes falleres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

CCCC
torrent