25n
25N
25N

L'Ajuntament dóna suport a l'Oficina de Solidaritat amb les Víctimes de Delictes d'Odi

L'Ajuntament dóna suport a l'Oficina de Solidaritat amb les Víctimes de Delictes d'Odi
12/12/2017 -

L’Ajuntament destinarà 17.500 euros del pressupost municipal per a donar suport a l’Oficina de Solidaritat amb les Víctimes de Delictes d’Odi i Intolerància a la ciutat de València, segons consta en el conveni que ha signat hui l’alcalde Joan Ribó amb el president de Moviment Contra la Intolerància, Esteban Ibarra, com a representant de l’entitat que ha impulsat aquest recurs.

Amb aquest acord, que té una duració d’un any i es pot prorrogar per anualitats successives, fins a un màxim de dos anys, l’Ajuntament subvenciona l’esmentada oficina que, en paraules de l’alcalde, “permetrà que totes les víctimes de delictes d’odi i intolerància a la nostra ciutat se senten acompanyades, escoltades i ateses”.

Segons ha explicat, es tracta d’un servici que comptarà amb el suport municipal per a defensar que totes les persones puguen expressar-se lliurement. De fet, ha reiterat, “des de l’Ajuntament combatrem qualsevol delicte d’odi i col·laborarem amb tots els organismes que treballen en aquesta direcció, perquè la nostra finalitat és que València siga pacífica i tolerant, una ciutat en la qual qualsevol persona puga expressar-se lliurement”.

En el marc d’eixa col·laboració i de la setmana de la commemoració de la declaració dels Drets Humans, l’alcalde i el president de Moviment Contra la Intolerància han formalitzat hui l’acord que, tal com ha explicat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, “reforça la tasca que el Govern de la Nau desenvolupa per a defensar els drets fonamentals i les llibertats de totes les persones que viuen a la ciutat de València”.

La regidora Isabel Lozano, que ha participat de la signatura del document com a impulsora, ha recordat que el conveni determina, entre altres assumptes, com s’ha de fer la primera atenció a la víctima, així com l’assistència continuada, les accions postjudicials, i les denúncies de la propaganda d’odi. L’acord també contempla la creació d’una comissió de seguiment que vetlarà pel compliment general de les clàusules incloses en el document, que també té un caràcter preventiu.

“Concretament, els objectius principals de l’Oficina de Solidaritat amb les Víctimes seran la prevenció, formació i sensibilització de la societat en valors de tolerància; l’atenció personalitzada i el suport jurídic i psicològic a totes les persones víctimes de l’odi en les seues manifestacions diverses, la promoció d’accions judicials i el treball de detecció, seguiment i recollida de dades relacionades amb els delictes d’odi”, ha explicat Lozano.

Pel que respecta a la informació de l’existència d’aquest servici d’atenció a les víctimes de delictes d’odi, es farà per diverses vies: directament a col·lectius vulnerables, al teixit associatiu per mitjà de diverses associacions i col·lectius de la ciutat, a través d’Internet i de xarxes socials i de tríptics, adhesius, cartells, etc.

El president de Moviment Contra la Intolerància, Esteban Ibarra, ha assegurat que les víctimes de delictes d’odi són moltíssimes, i ha defés que les persones no poden ser víctimes per ser d’una altra manera. Seguidament, ha agraït el suport de l’Ajuntament de València que, amb aquest acord politicoinstitucional, “dóna suport al seu treball i es constitueix en un referent per a altres administracions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − tres =

bombers
CCCC
bombers