25n
25N
25N

L'alcalde presenta la nova web que centralitza tota la informació municipal d'ajudes i serveis enfront del COVID-19

L'alcalde presenta la nova web que centralitza tota la informació municipal d'ajudes i serveis enfront del COVID-19
27/03/2020 -

Una nova web municipal https://coronavirus.valencia.es/, impulsada per l’Ajuntament, acosta a la ciutadania tota la informació relativa a les ajudes aprovades pel govern local per atenuar la crisi generada pel coronavirus. En aquest nou portal també s’informa dels servicis municipals que s’estan reforçant per donar resposta les necessitats de la població. «Una informació de servici a la ciutadania a través d’una web única que es complementa amb l’appvalència i les xarxes socials municipals: l’objectiu és que els veïns i veïnes tinguen tota la informació en temps real i de manera fiable».

Joan Ribó ha donat a conéixer hui aquesta nova mesura, promoguda per l’Oficina Ciutat Intel·ligent, en concloure la Comissió municipal permanent de seguiment de la crisi del COVID-19, que també ha tractat iniciatives de caràcter urgent i acordades per la Junta de Govern com ara l’increment i l’aplicació de noves pautes en la neteja urbana, l’augment de places d’allotjament per a persones sense sostre o la concessió de 657 ajudes d’emergència per a col·lectius més vulnerables.

L’alcalde ha explicat que el nou portal https://coronavirus.valencia.es/ està desenvolupat pels tècnics municipals de l’Oficina Ciutat Intel·ligent amb la tecnologia i la col·laboració d’ESRI, empresa tecnològica de l’àmbit smartcity, que possibilita diversos projectes de geolocalització de l’Ajuntament de València dins de l’estratègia de ciutat intel·ligent. I ha aclarit que l’Ajuntament de València «aprofita així les tecnologies i els recursos smartcity per traslladar la màxima informació a la ciutadania de forma àgil i veraç per combatre la pandèmia i també les fake news que l’envolten».

«Així -ha concretat- des d’aquest portal els visitants poden rebre informació puntual, des d’un únic lloc, sobre qualsevol temàtica relacionada amb la pandèmia i la situació excepcional sorgida per la declaració de l’Estat d’Alarma».

A banda d’enllaçar amb consells sanitaris i d’higiene provinents tant del Govern Central com de la Generalitat Valenciana (incloent-hi el mateix formulari d’Autotest de Covid19 desenvolupat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública), aquesta web mostra diferents vies d’atenció ciutadana, tan generals com el 010 municipal, com específiques per a col·lectius com ara les víctimes de la violència masclista o el telèfon gratuït d’atenció a les persones majors gestionat pel mateix Ajuntament.

A aquest respecte, el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, també ha ressaltat hui que entre les solucions tecnològiques aportades per ESRI «destaca un mapa de recursos pròxims on la ciutadania pot trobar geolocalitzats en el seu entorn diferents servicis municipals, centres de salut, farmàcies, els centres municipals de servicis socials que continuen prestant atenció telefònica, mercats municipals, i comissaries de policia entre altres».

També s’ha incorporat un panell d’evolució del Covid19, que a partir de la tecnologia d’esri i amb les dades facilitades diàriament per la Conselleria de Sanitat, permet observar mitjançant diverses gràfiques i mapes l’evolució d’aquesta crisi sanitària, incloent-hi els casos positius detectats, les víctimes mortals, les xifres de persones hospitalitzades així com les que van rebent l’alta.

«El portal, habilitat tant en valencià com en castellà, i també adaptat per a dispositius mòbils, serà integrat d’ací a poc temps també amb una secció destacada en l’app municipal, appvalència, que es troba disponible gratuïtament per a dispositius amb sistema Android i IOS», ha assegurat Fuset.

En parlar d’aquest projecte, l’alcalde també ha explicat «que s’ha dut a terme amb el programa de donació de tecnologia i servici tècnic d’Esri Espanya a organismes per a la lluita contra el COVID-19. La tecnologia, desenvolupada específicament per a la crisi del Coronavirus, ha permés implantar el projecte en temps rècord».

Durant la seua compareixença, que s’ha desenvolupat amb les mesures d’higiene adequades a la situació, Joan Ribó ha estat acompanyat pels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo. Els dos portaveus han explicat les diferents mesures adoptades hui i que, tal com ha ressaltat l’alcalde, s’han pres «amb l’objectiu d’ajudar i d’estar al costat de totes les persones afectades per la crisi sanitària, social i econòmica, tal com les que es van acordar altres ahir al Ple, amb el consens de tots els grups polítics».

D’aquesta manera, l’alcalde ha reiterat, i agraït, «la unió de la corporació municipal perquè, per damunt de qualsevol política, està el consens per lluitar contra aquesta crisi». «Vam acordar per unanimitat fins a 66 propostes», ha ressaltat l’alcalde per concloure que aquesta és l’actitud que demana la societat i que per això estan treballant tots els grups polítics des que va començar la crisi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 8 =