25n
25N
25N

L'alcalde d'Ontinyent reclama que les ajudes del Govern d'Espanya no estiguen condicionades a la cessió dels superàvits

L'alcalde d'Ontinyent reclama que les ajudes del Govern d'Espanya no estiguen condicionades a la cessió dels superàvits
21/08/2020 -

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha reclamat que els 5.000 milions d’euros en ajudes per als ajuntaments anunciats pel Govern d’Espanya no estiguen condicionades a la cessió dels superàvits municipals per tornar-los en 10 anys, com es contempla al Real Decret aprovat el passat 4 d’agost per l’executiu central.

És una de les qüestions més destacades de les abordades en l’entrevista emesa hui a la TV autonòmica valenciana À Punt, dins d’un cicle en el programa “Les notícies del matí” amb els alcaldes de les poblacions més rellevants de la Comunitat Valenciana. A l’entrevista, on participaven periodistes de diversos mitjans de comunicació, Jorge Rodríguez es pronunciava sobre el referit Real Decret, del que deia que hauria de repartir els 5.000 milions d’acord amb criteris objectius i proporcionals a totes les poblacions, tant les que vulguen cedir el superàvit, com les que no tenen superàvit i les que decideixen no cedir-lo, com és el cas d’Ontinyent.

A l’entrevista s’abordaven també moltes altres qüestions, com la situació amb la Covid-19. L’alcalde assenyalava que la no celebració de les festes “ha de servir-nos de recordatori que seguim en una pandèmia i hem d’extremar la precaució”, explicant que el tancament del Pou Clar va en consonància amb les mesures impulsades per les administracions superiors i suposa actuar en un espai amb un important risc de convertir-se en focus de contagi, “en un moment on per damunt de tot ha d’estar la salut”.

L’alcalde també era preguntat al voltant del Clúster del Tèxtil Sanitari impulsat per l’Ajuntament i ATEVAL, que ja aglutina 46 empreses, i que, en paraules de l’alcalde, “dona suport al sector en la seua capacitat d’adaptació a situacions adverses com aquesta”. Jorge Rodríguez valorava positivament l’impuls a un pla estratègic per unir esforços a les Comarques Centrals valencianes, així com al Clúster de la Salut anunciat pel Conseller d’Economia. En aquest sentit, l’alcalde ontinyentí explicava que a Ontinyent “vam actuar amb la màxima rapidesa que vam poder en posar en marxa un Clúster plantejar de manera oberta, sent conscients que com més siguem més forts serem i com més força tinguen les administracions que ho empenten millor serà”.

El grup de periodistes presents preguntaven a Jorge Rodríguez sobre altres qüestions d’actualitat com l’inici de curs escolar. L’alcalde destacava la importància de l’educació presencial tant des del vessant educatiu com social, estant a l’espera l’Ajuntament de les determinacions que indiquen les administracions superiors de cara a un curs on els centres escolars ontinyentins “compten amb suficient espai per a aplicar les mesures que siguen necessàries”.

Sobre el debat de l’Ingrés Mínim Vital, Jorge Rodríguez destacava que “mesures que ajuden a les persones han de ser sempre benvingudes, però per executar-les cal molta cura i coordinació”. En aquest sentit, apuntava que aquest ingrés “no pot ser sols una paga, i ha d’anar aparellat a un seguiment de les persones beneficiàries i que siga una ferramenta perquè milloren la seua situació. Però és una tasca que no pot recaure també en els ajuntaments com ha passat amb el Pla Edificant, perquè els ajuntaments estan ja col·lapsats i a més, per llei, no poden incrementar les plantilles”.

L’alcalde també era preguntat sobre altres qüestions com la formació política a la qual pertany, La Vall Ens Uneix, “per la que cada volta s’interessa més gent, ja que no deu més lleialtat que als seus pobles, però on tenim molt clar que el nostre àmbit és el municipalisme”; o sobre el projecte d’adquisició de cases del carrer Cantereria afectades per la DANA, una zona on l’Ajuntament continua avançant amb el suport del vicepresident segon del Consell i Conseller d’Habitatge Rubén Martínez Dalmau en l’adquisició dels habitatges i talussos de la zona per convertir-la en un parc inundable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 14 =