25n
25N
25N

El Ajuntament de Torrent centra els seus esforços en el foment de l'ocupació

El consistori ha emprat a 118 persones durant el passat any mitjançant diferents programes

El Ajuntament de Torrent centra els seus esforços en el foment de l'ocupació
21/02/2017 -

L’Ajuntament de Torrent, gràcies a les iniciatives empreses durant 2016, amb la finalitat d’aconseguir elevar la taxa d’ocupació en la nostra ciutat, ha emprat a 118 persones durant el passat any mitjançant diferents programes convocats per l’administració estatal, l’autonòmica, així com programes pròpiament municipals.

Des de juliol a setembre, es van incorporar 52 peons agrícoles i 12 capatassos gràcies al Programa del SEPE de Zones Rurals Deprimides. Estos treballadors van estar realitzant tasques per a la prevenció d’incendis tant en el Vedat com en els barrancs de Torrent.

A través de les borses de Treball d’Ocupació Social creades per l’Ajuntament, s’han contractat a un total de 40 persones per a cobrir llocs de peons, pintors i oficials agrícoles la comesa dels quals ha sigut la millora d’equipament i la via pública.

D’altra banda, els Programes d’Iniciativa Social convocats pel Servef han permés que l’Ajuntament haja contractat a 10 persones per a cobrir llocs d’administratius i enginyers que donen suport al treball dels departaments de mobilitat, contractació, l’oficina pressupostària i compatibilitat. A través d’estos mateixos programes, IDEA’T ha incorporat a 2 orientadors laborals per a l’atenció de persones en situació de desocupació de llarga durada, i a dues administratives per a reforçar l’activitat de l’agència d’ocupació i intermediació laboral. L’empresa pública va tramitar en 2016 un total de 257 ofertes d’ocupació.

El nombre més gran d’ofertes provenen del sector d’hostaleria, comerç i indústria manufacturera; sent els perfils més sol·licitats cambrers, dependents, mosso de magatzem i administratius. IDEA’T va registrar la inserció de 600 usuaris dels seus diferents serveis, que havien aconseguit una ocupació ben a través d’ofertes tramitades directament per l’empresa municipal o bé pel seu compte gràcies a les diferents accions de formació i orientació organitzades per IDEA’T que incrementen la seua ocupabilitat.

El regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos, ha destacat que “l’ocupació està entre les prioritats de l’equip de govern, per açò, durant 2017 seguirem ampliant els programes de foment de l’ocupació que afavorisquen l’activitat laboral i econòmica en la nostra ciutat”. En este aspecte, 2017 també ha començat amb bones perspectives, ja que el Pla d’Ocupació de la Diputació de València ha afavorit que el consistori haja incorporat al febrer a 6 capatassos agrícoles i a 3 oficials de pintor. S’espera que durant l’any, almenys, es repetisquen les mateixes convocatòries que en 2016 i així puguen incorporar-se més persones al mercat laboral.

A més, la Borsa d’Ocupació Social rotativa, iniciada per primera vegada el passat any, continuarà al llarg d’este curs, amb incorporacions periòdiques de persones aturades i en risc d’exclusió social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 10 =

museo prehistoria
museo prehistoria