25n
25N
25N

eKuore posa els teus batecs en el cor del teu mòbil i el teu metge

Esta startup valència fa un any que comercialitza el primer fonendoscopi electrònic per al sector mèdic

eKuore posa els teus batecs en el cor del teu mòbil i el teu metge

L’aventura d’esta startup valenciana va començar a fer-se fort allà pel 2015, l’empresa va nàixer en 2013, quan van ser un dels tres projectes que van guanyar en el Certamen Nacional de Joves Emprenedors, amb el premi van obtenir 25.000 € per al projecte. No obstant això, prèviament havien presentat el seu fonendoscopi electrònic intel·ligent en MEDICA (Dusseldorf) un parell de mesos abans del certamen. En la fira van aconseguir un gran nombre de comandes pel que el dispositiu tenia previst eixir al mercat a principis del 2016. eKuore és una signatura valenciana dedicada al desenvolupament de tecnologia mèdica “mHealth” i entre ells van desenvolupar el primer fonendoscopi que connecta el teu cor amb les noves tecnologies mòbils. No obstant això, no solament ho apliquen als humans sinó que els primers a gaudir d’este revolucionari instrument van ser els veterinaris amb el eKuore Vet. Este instrument permet el control i monitoratge del pacient ràpidament i d’una forma senzilla, a més de tenir un baix cost, doncs permet augmentar fins a 20 vegades el so del cor i registrar les dades del pacient en una app. Les dades poden ser guardats i compartits amb la finalitat d’obtenir segones opinions.

fonendoscopio-electronico-ekuore-pro-productoEste inicial projecte va agradar i molt doncs no solament va guanyar el Certamen Nacional sinó que va aconseguir el respatler de la Unió Europea en ser una de les guanyadores del Programa Horitzó 2020, en l’apartat “Recerca clínica per a la validació de biomarcadors i dispositius mèdics de diagnòstic”. El eKoure Pro està cridat a revolucionar el món de l’auscultació doncs el fonendoscopi és un instrument d’allò més quotidià, qui no ha vist a un metge amb ell penjant del seu coll, i quotidià, a més d’ús continuat en diagnòstic. No obstant això, este instrument amb prou faenes ha tingut evolució en qüestió de disseny i funcionament en les últimes dècades. Per este motiu, es va idear eKuore connectant-ho amb un receptor (tableta, telèfon mòbil, equip d’àudio…) permetent així l’enregistrament, l’edició i el fet de poder compartir-la amb altres companys de professió.

L’empresa valenciana va nàixer en 2013 i la idea inicial es va aplicar primerament en el món de la veterinària amb la finalitat de testar el producte i aconseguir reduir els temps necessaris per a l’obtenció dels permisos de comercialització, que finalment van aconseguir al juny del 2016 després d’un any de tramitacions i dur treball. Amb un enfocament global, este producte valencià ja ha sigut venut en quasi una vintena de països i segur que d’aquí a una mica el metge de capçalera que ens atenga ja no tinga un fonendoscopi amb cable sinó un connectat amb el seu ordinador en el qual guarde l’estat del nostre cor al costat de la història mèdica. Un gran avançament per al control dels pacients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dos =

museo prehistoria