Les startups valencianes també se solidaritzen amb el personal sanitari

eKuore ha desenvolupat un fonendoscopi electrònic que redueix el risc de contagi per Covid-19 entre el personal sanitari

Guardar

fonendoscopio
fonendoscopio

Són moltes les mostres de solidaritat que s'han anat succeint al llarg d'aquestes setmanes, però també les iniciatives que s'han dut a terme per a fer més fàcil el treball del personal sanitari. D'aquesta manera, l'startup valenciana eKuore ha desenvolupat un fonendoscopi electrònic que permet l'auscultació a distància reduint, així, el risc de contagi per Covid-19 entre els professionals sanitaris.

A través d'una app, i amb l'ajuda del personal d'infermeria, en alguns casos, es pot auscultar als pacients des de l'exterior de l'habitació o box d'UCI, permetent un estalvi en equips de protecció individual. Sens dubte, un important avantatge tenint en compte l'escassetat de material sanitari que, a més, garanteix una major protecció del personal sanitari i una alta qualitat en l'auscultació.

"L'estetoscopi electrònic d'eKuore ens permet auscultar al pacient amb auriculars sense fils i una qualitat de so òptima, mantenint una major distància de seguretat i disminuint significativament el risc de contaminació pel virus. El seu sistema de campanes intercanviables facilita la desinfecció i resulta de gran utilitat. En termes generals diria que l'experiència d'ús és molt bona", assenyala Santiago Figueroa, cirurgià toràcic de l'Hospital Clínic de València.

I és que un dels principals problemes de l'estetoscopi tradicional és la impossibilitat de mantenir la distància mínima de seguretat que es recomana per a evitar contagis per coronavirus, però també la dificultat de col·locar-se l'estetoscopi amb l'equip de protecció individual.

De moment, eKuore ha donat 18 fonendoscopis electrònics a tres hospitals valencians – 8 a l'Hospital Clínic de València, 5 a l'Hospital General de València, i 5 a l'IMED València –. No obstant això, com comenta el CEO d'aquesta startup, "l'objectiu és donar fins a un total de 50 unitats a diferents hospitals de la geografia espanyola".

Tal com asseguren "el valor que aporta als metges en la prevenció del contagi i les seues possibilitats com a eina de diagnòstic en l'àmbit de la telemedicina han provocat que la demanda d'aquests dispositius s'haja multiplicat per 3 en les últimes setmanes, havent de doblegar la capacitat de producció per a fer front a totes les sol·licituds que arriben des de tota Europa i la resta de món".

En l'actualitat, eKuore està treballant, al costat de la multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim, en el desenvolupament d'un sistema de detecció precoç de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (IPF) i al costat de l'Institut d'Investigació IIs La Fe en el reconeixement de bufs cardíacs.

Arxivat a:

Destacats