25n
25N
25N

Eixirem!, darrere de les càmeres

Eixirem!, darrere de les càmeres
02/04/2020 -

Com sol ocórrer davant les situacions més dures al llarg de la vida i de la història, la societat actual necessita alguna cosa al que aferrar-se per a mantenir l’esperança, l’optimisme i, per què no, el sentit de l’humor. Amb aquest objectiu naix Eixirem!, una iniciativa promoguda pel Departament de Comunicació de l’Ajuntament, en col·laboració amb Alcaldia, que intenta reunir xicotets fragments de la vida dels veïns per a afrontar aquesta crisi amb la millor de les nostres actituds. Ho explica l’equip que hi ha darrere.

«Eixirem! és una expressió col·lectiva d’esperança», apunta Sento Pascual, tècnic de Comunicació i creatiu que ha donat nom a la iniciativa: «És una porta oberta, una manera de dir que aquest malson passarà i ens retrobarem tots al carrer». Però per a poder complir aquestes funcions, el projecte compta amb un xicotet equip multidisciplinari que treballa amb l’objectiu d’arribar a tots els racons de Puçol, obtenir enregistraments dels veïns, convertir-les en un contingut atractiu i difondre’l a la població.

Per a arribar al major nombre de veïns i obtenir la màxima participació possible, es llancen notícies, missatges i dissenys a través de tots els canals de comunicació locals agrupats sota la marca És Puçol: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, WhatsApp, i també la mateixa pàgina web municipal. D’aquesta manera, encara que els primers dies sobretot han estat arribant enregistraments de persones pròximes i conegudes, cada vegada arriben més vídeos a través dels canals oficials.

Però el treball no acaba ací. «Una vegada rebudes tots els enregistraments, em dispose a classificar-les per temàtica, les visione, seleccione els millors trossos i uneix els vídeos», explica Sergio Maestro, tècnic audiovisual del departament: «Una vegada exportats, els difonem a través de totes les xarxes socials». I tot, per descomptat, des de casa, amb els recursos dels quals disposa cadascun: «Fem el que es pot amb aquest ordinador»… fa broma.

Cada episodi presenta una temàtica diferent. La primera de totes va ser Màscares solidàries, que mostrava la solidaritat d’aquells voluntaris de Puçol que han decidit aportar el seu granet d’arena fent el que saben i poden fer durant aquests dies: Cosir. I darrere d’aquest han anat arribant molts altres vídeos: Units per la higienització, el Dia Mundial del Teatre, Diversió des de casa, Creativitat, La música ens alegra… A més de tots els que estan per arribar.

«És sorprenent la inventiva de moltíssima gent anònima per a crear una idea bonica, graciosa o, simplement, meravellosa, en molt poc de temps», comenta Irene Mollá: «I sobretot és divertit el fet de rebre dos, tres o més vídeos de la mateixa persona, que pregunta quin és el més encertat o el més graciós». I eixa és la idea: que les persones s’involucren per fer una cosa divertida, diferent i a crear un vincle entre tots.

Les claus són dues: d’una banda, el treball en equip, perquè cada dia comença amb el repartiment de tasques, que ja estan més o menys assignades en funció de l’especialitat de cadascun. I, segon, la dedicació: «Ens paguen per fer el que ens agrada», destaca Sabín, responsable del departament. «És així de simple: gaudim amb el nostre treball i, damunt, ens sentim útils per als veïns».

Alcaldia ha donat suport a la iniciativa des del seu naixement perquè, més enllà de donar tota la informació útil sobre la crisi de la Covid-19 i les mesures de confinament a través de comunicats oficials, «pensàvem que havia arribat el moment de fer un canvi i transformar dues dures setmanes en una altra cosa», comenta Paz Carceller, alcaldessa de Puçol, que assegura que, des del principi, en la seua àrea van tindre clar que una de les claus en aquesta crisi anava a ser la comunicació, «i la importància de transmetre un missatge clar i tranquil·litzador als veïns».

Així, s’ha donat suport al Departament de Comunicació i les xarxes socials municipals per a llançar un altre tipus de missatge, «sempre, en col·laboració amb veïns que volen participar amb vídeos en els quals s’animen els uns als altres a eixir d’aquesta», explica Carceller: «Perquè eixa és la clau: hem de tindre clar que, d’aquesta, eixirem».

Per a participar en aquesta sèrie de vídeos protagonitzats per veïns de Puçol, tan sols cal gravar un xicotet vídeo des de casa, d’entre 10 i 30 segons aproximadament. És important parlar prop del dispositiu d’enregistrament, que ha d’estar en horitzontal, siga un mòbil o una càmera. I, finalment, enviar-ho a través del WhatsApp d’És Puçol. Si encara no estàs inscrit, envia «alta» al 610 177 900.

Anima’t a enviar el teu vídeo i, recorda: #QuédateEnCasa i tingues paciència, que d’aquesta… Eixirem!

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =