25n
25N
25N

L'ús de la doble màscareta augmenta de manera significativa la protecció contra la Covid-19

Segons ha assenyalat un estudi realitzat pel Centre per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units

L'ús de la doble màscareta augmenta de manera significativa la protecció contra la Covid-19
11/02/2021 -

La mesura estrela per excel·lència en aquesta pandèmia és l’ús obligatori de la mascareta en pràcticament tots els espais, tant públics com privats, per la seua eficàcia a l’hora de protegir-nos davant la Covid-19. El passat 10 de febrer, el Centers for Disease Control and Prevention (Centre per al Control i Prevenció de Malalties) dels Estats Units va llançar un estudi que demostra la importància de portar no una, sinó dues mascaretes de manera simultània (una de tela sobre una quirúrgica ben ajustada), ja que pot augmentar significativament la protecció contra la Covid-19.

Està demostrat que l’ús de mascaretes redueix els aerosols i gotes que exhalen les persones infectades i redueixen l’exposició a aquestes partícules a persones sanes. No obstant això, com demostren estudis recents, es pot millorar l’efectivitat de les mascaretes de tela i quirúrgiques si ens la posem alhora, sempre que estiguen ben col·locades i s’ajusten al contorn facial.

Si bé aquest era un dels objectius de l’estudi, demostrar que portant una mascareta de tela per damunt d’una quirúrgica s’augmenta la protecció, un altre dels objectius està relacionat amb la manera de posar-se la mascareta correctament. Consisteix a fer un nus en les tires de la mascareta quirúrgica i plegar el material que sobra cap a dins, de manera que evite que s’escape aire pels costats.

Per a arribar a aquestes conclusions es van realitzar dos experiments. El primer d’ells fa referència a com d’eficient és la combinació de les mascaretes a l’hora de reduir la quantitat de partícules emeses mentre es tus. El segon, consistia a simular en un període de respiració, l’efectives que són la doble mascareta i la mascareta bé subjecta a l’hora reduir l’exposició als aerosols.

Els resultats, segons mostra l’estudi, exposen que l’ús de la mascareta quirúrgica sense ajustar només bloqueja el 42% de les partícules, mentre que la de tela un 44,3%. No obstant això, la doble mascareta arriba a una protecció del 92,5%. Quant al segon experiment, la doble mascareta redueix un 82% l’exposició als aerosols, mentre que la mascareta subjecta ho redueix en un 62,9%.

Aquests resultats canvien en el cas de quan és la persona sana la que porta una d’aquestes dues solucions (doble mascareta o mascareta ajustada) i la persona infectada no porta mascareta. La reducció augmenta al 83% i al 64,5% respectivament. En cas d’anar totes dues persones amb una d’aquestes solucions, la reducció arribaria al 95%, és a dir, una menor exposició molt reduïda.

La conclusió, per tant, del projecte és la vital importància de posar-se la mascareta ben subjecta o la doble mascareta cada vegada que eixim a un lloc públic o ens relacionem amb algun no convivent. “Que la mascareta estiga ben ajustada amb la condició d’augmentar la seua efectivitat com a barrera contra la Covid-19. Fins que s’aconseguisca la immunitat de la població induïda per la vacunació, l’emmascarament universal és un mitjà molt eficaç per a fer front la propagació del SARS-CoV-2”, afirma l’estudi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 20 =