25n
25N
25N

L'EDUSI de Torrent avança a bon ritme

Ja estan executats el 55% dels projectes contractats i està previst tancar 2020 amb prop de 9 milions d’euros en operacions aprovades

L'EDUSI de Torrent avança a bon ritme
27/02/2020 -

L’Ajuntament de Torrent ha fet un balanç de la situació actual de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Aquests projectes, que contribueixen al creixement urbà, econòmic, mediambiental, demogràfic i social de la capital de l’Horta Sud, estan cofinançats al 50% amb fons Europeus FEDER. Així, l’alcalde Jesús Ros, al costat del regidor de Modernització, Andrés Campos, han ressaltat que, en aquests moments, “tenim contractats 5.800.000 euros en projectes, i estem per sobre del 55% d’execució”. Una xifra que situa a Torrent molt per sobre de la mitjana espanyola quant a quantitat de projectes executats, posicionant-se al mateix nivell que els països europeus líders en percentatge d’execució. En aquest sentit, el regidor ha remarcat que “ja hem executat 3.200.000 € i les previsions és que tanquem 2020 amb prop de 9 milions d’euros en operacions aprovades”.

Fent un repàs a les actuacions desenvolupes o en vies de fer-lo, Campos ha comentat que actualment estan en marxa el “Projecte de reordenació de la plaça de les Fonts” i el seu entorn (Centre Històric) i el “Projecte de pavimentació del carrer Sant Francesc”. A aquestes iniciatives se suma la Gestió Intel·ligent d’Edificis Públics, que pròximament donarà inici a la casa consistorial lloc, que com ha explicat el regidor de Modernització, “és l’edifici municipal on es congreguen més treballadors”.

D’altra banda, es continua apostant per la “Millora de l’eficiència energètica en els col·legis municipals i altres espais públics escolars”, i es durà a terme la segona fase d’aquest pla, que ja està aprovat i a punt de començar la seua execució. D’aquesta manera, se substituiran les calderes de tots els centres, passant de ser de gasoil a gas, una mesura que reduirà les emissions i al mateix temps el cost econòmic.

En l’àmbit social, l’ajuntament impulsarà la rehabilitació de sis habitatges en propietat, a més dels convenis que es realitzen amb altres administracions, emmarcat en pla “Compra i rehabilitació integral d’habitatges socials i mesures d’acompanyament per a millorar la integració sociolaboral”. La proposta se suma a l’adquisició de 4 habitatges destinats a serveis socials i també a la compra d’un l’estudi “Implementació de mesures adaptades a les necessitats detectades en l’estudi sociològic i mapa social del municipi” s’ha arribat a la conclusió de la necessitat de disposar d’un punt d’aquestes característiques en la zona.

Finalment, es duran a terme tallers formatius i socials inversions i projectes pilots molt nous en els mercats municipals, com el punt d'”Implementació de mesures d’orientació a emprenedors, suport a comerços i a noves iniciatives empresarials”.

Entre els projectes que ja són una realitat destaca la Rotonda de la Pau i la de Quatre Camins, que han millorat la mobilitat i la seguretat de vehicles i vianants; o la reurbanització del carrer València i Camí Reial. “Tot això és gràcies al treball dels torrentins i torrentines i a l’estratègia DUSI, que fan que Torrent estiga vivint una segona transformació”, ha assenyalat Ros.

També s’ha desenvolupat el Pla estratègic d’Emprenedors, Pla de Comunicació i s’ha implantat el projecte pilot “Rutes Escolars Segures: humanitzant la ciutat més enllà de la tecnologia” que, recentment, ha resultat finalista en la XII Convocatòria de Premis @asLAN a Projectes en l’Administració Pública, en la categoria Reducció de la bretxa digital i sostenibilitat. Uns premis atorgats per les 130 empreses més importants d’Espanya, “una mostra la importància de les Rutes Escolars que són un referent a escala nacional i que pretenem ampliar a més col·legis a causa del seu èxit”, ha conclòs Campos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + divuit =

bombers
Valencia activa