25n
25N
25N

Educació obrirà 31 noves aules de 2 anys gratuïtes el pròxim curs i aposta pels centres rurals

Educació obrirà 31 noves aules de 2 anys gratuïtes el pròxim curs i aposta pels centres rurals
05/05/2020 -

Un total de 31 noves aules gratuïtes d’Educació Infantil de 2 anys s’incorporaran als col·legis públics de 28 municipis el pròxim curs 2020-2021. D’aquesta manera, el nombre de places gratuïtes de 2 anys s’amplia en 558 i l’oferta global sumarà al voltant 16.300 places entre col·legis públics d’Infantil i Primària (CEIP), escoles infantils de la Generalitat i ‘escoletes’ municipals.

Així ho ha anunciat la Conselleria d’Educació, que destaca que de les 31 noves aules de 2 anys en els CEIP, 15 corresponen a la província d’Alacant, amb 270 places gratuïtes; 7 a la de Castelló, amb 126 places; i 9 a València, amb 162 places.

Més d’un terç d’elles, 12 de 31, s’obrin en entorns rurals per a “contribuir a l’arrelament de la població més jove”. S’han creat en col·legis rurals agrupats (CRA) seguint “la línia que duu a terme la Conselleria com a mesura de lluita contra el despoblament dels municipis més xicotets”.

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà subratllen que huit de les noves creacions són en pobles de menys de 1.000 habitants (Aigües, Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benilloba, Benicolet, la Llosa i Plans) i altres quatre són en municipis que per poc superen el miler d’habitants (Ademuz, Algímia d’Alfara, Ribesalbes i La Serra d’en Galceran).

A les comarques alacantines s’obriran noves aules gratuïtes de 2 anys en els següents centres educatius d’Infantil i Primària: CRA Mariola-Benicadell, que comptarà amb una aula de 2 anys tant en l’aulari d’Agres com en el d’Alfafara; CEIP Mirador d’Aigües; CEIP Illa de Tabarca d’Alacant; CEIP Horta Major d’Alcoi; CRA L’Encantada, que obrirà una aula de 2 anys en l’aulari de L’Alqueria d’Asnar i també en el de Plans; CEIP Verge dels Dolores de Benilloba; els CEIP Miguel Hernández i Rector Francisco Mas de Crevillent; CEIP Montcabrer de Muro de Alcoy; CEIP Sant Bartolomé d’Orihuela; CEIP Sant Roc de Polop; CEIP Raspeig de Sant Vicent del Raspeig i CEIP Hispanitat de la Vila Joiosa.

A més, el CEIP Romualdo Ballester de Torrevieja obrirà també una aula gratuïta de 2 anys traslladada del CEIP La nostra Senyora del Rosari. Aquestes 15 noves aules se sumen a aquelles a les quals Educació ha estat dotant els cursos passats de gratuïtat en la demarcació d’Alacant en CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals. Per tant, el pròxim curs hi haurà 273 aules gratuïtes de 2 anys amb 5.334 places gratuïtes en aquesta província.

Pel que respecta a Castelló, els centres d’Infantil i Primària on s’obriran noves aules gratuïtes de 2 anys són: CEIP Comte d’Aranda de L’Alcora; CEIP Felicinda Colell de Càlig; els CEIP Benadressa i Herrero de Castelló de la Plana; CEIP Riu Millars de Ribesalbes; CEIP Vicente Faubell de La Llosa; i el CRA Sierra Engarcerán.

Aquestes set noves aules se sumen a aquelles a les quals Educació ha estat dotant de gratuïtat a les comarques de Castelló en CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals. Per tant, el pròxim curs hi haurà 111 aules gratuïtes de 2 anys amb 2.144 places gratuïtes a les comarques de Castelló.

Finalment, a València, els centres d’Infantil i Primària on s’obriran noves aules gratuïtes de 2 anys són: CRA Rincón d’Ademuz d’Ademuz; CEIP Palància d’Algímia d’Alfara; CRA Riu Vernissa de Benicolet; CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot; CEIP Sant Francesc de Borja de Llombai; CEIP Bisbe Hervás de Puçol; CEIP Ramón Martí Soriano de Vallada; i a València ciutat els CEIP del Castellar-L’Oliveral i el Santiago Calatrava de Benimàmet.

Aquestes nou aules se sumen a aquelles a les quals Educació ha estat dotant de gratuïtat a les comarques de València la passada legislatura en CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals. Per tant, el pròxim curs hi haurà 450 aules gratuïtes de 2 anys amb 8.813 places gratuïtes a les comarques de València.

Des de la Conselleria recalquen que el pròxim curs, 2020-2021, hi haurà un total de 16.291 places gratuïtes en 834 aules. D’elles, 3.474 en 193 aules de 178 CEIP, 2.580 en 129 aules de les 55 escoles infantils de la Generalitat i 10.237 en 512 aules de les 246 escoles infantils municipals.

COSTEJADES “Al CENT PER CENT” PER L’ADMINISTRACIÓ

Les 16.291 places que s’ofereixen per a escolaritzar a xiquets i xiquetes de 2 anys, que el pròxim curs són les nascudes i els nascuts en 2018, les costeja “al cent per cent” la Conselleria d’Educació.

D’aquestes 16.291 places escolars gratuïtes d’Infantil de 2 anys, 1.494 (el 9,2% del total) s’ofereixen en l’àmbit rural en 79 aules: 774 places en 43 aules en escoles rurals, 40 en 2 escoles infantils de la Generalitat i 680 places en escoles infantils municipals de 34 municipis de menys de 1.500 habitants.

Amb les set noves aules de 2 anys que es creen per al pròxim curs en els 46 CRA que hi ha en el territori valencià, se sumen un total de 18 aules. Això suposa un increment del 64% respecte a les 11 que existeixen el curs actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =