25n
25N
25N

Educació envia el tercer val-beca menjador a prop de 60.000 alumnes, canviable fins al 27 de maig

Educació envia el tercer val-beca menjador a prop de 60.000 alumnes, canviable fins al 27 de maig
13/05/2020 -

La Conselleria d’Educació de la Generalitat enviarà durant aquest dimecres per SMS el tercer val-beca menjador quinzenal als telèfons mòbils de les famílies de quasi 60.000 alumnes beneficiaris, que podran canviar-ho fins al 27 de maig.

Amb això, s’assegura que tot l’alumnat que compta amb el 100% de la beca menjador per motius de renda, per estar escolaritzat en col·legis d’educació especial o per ser víctima de violència de gènere, reba el val per a adquirir aliments bàsics en la cadena de supermercats de la cooperativa valenciana Consum, segons ha informat aquest departament en un comunicat.

La Conselleria d’Educació va crear el val-beca menjador perquè, mentre dure la suspensió temporal de l’activitat educativa presencial decretada per a contenir l’expansió de la Covid-19, les famílies beneficiàries de la totalitat de beca menjador i els alumnes dels 29 centres d’educació especial de la Comunitat puguen mantenir un mecanisme per a assegurar l’adquisició d’aliments gratuïts per a cobrir aquest servei.

La dinàmica per a fer efectiu aquest tercer val-beca menjador és la mateixa que en el segon, quan es van ampliar les facilitats per a les famílies beneficiàries augmentant les possibilitats de verificació mitjançant el número d’identificació de l’alumnat (NIA).

El NIA és un número únic per a cada alumne/a i es pot trobar fàcilment en el butlletí de notes de cada fill/a. En cas que no ho localitzen, les famílies poden aconseguir-ho posant-se en contacte telefònic o per correu amb l’equip directiu del seu centre educatiu o amb el tutor o tutora dels seus fills i filles.

Les famílies rebran el SMS amb un enllaç que condueix en un espai en el qual cal posar el NIA del fill o filla beneficiari de la beca menjador; o el DNI o el NIE del pare, la mare o tutor/a legal del menor que va sol·licitar aquest curs escolar la beca menjador de cada fill/a si el prefereixen. En aquest espai també es demana sempre que s’introduïsca el número de telèfon mòbil al qual s’ha rebut el SMS.

Si no es posa la informació correcta, es bloqueja l’accés al tercer intent fallit. Si això passa, les famílies han de contactar telefònicament amb la mestra o mestre que és tutor/a del seu fill/a perquè es puga transmetre la incidència. Així, es podrà desbloquejar l’espai perquè el tornen a intentar.

Educació recorda que aquest és el mecanisme d’accés al val-beca menjador i que les famílies “en cap cas han d’anar a recollir aquest val als establiments de la cadena dels supermercats Consum/Charter”.

CONNEXIÓ A INTERNET

Les famílies beneficiàries del val-beca menjador que disposen de telèfon mòbil però no tenen connexió a Internet poden connectar-se i descarregar-se el val en el mateix establiment, ja que tots els Consum o Charter tenen xarxa wifi gratuïta.

Una vegada validada la descàrrega, les famílies tenen accés al val-beca menjador per a cada fill/a. Aquest val s’ha de canviar per aliments bàsics en qualsevol dels 445 supermercats que la cadena Consum/Charter té en el territori valencià. Una xarxa de 84 establiments a les comarques d’Alacant; 65, en les de Castelló, i 296, en les de València, que garanteixen que les famílies puguen accedir a un del seu municipi o de les localitats veïnes.

Cada val-beca menjador sol es pot utilitzar una vegada. És molt important que les famílies adquirisquen els aliments necessaris per a cada fill/a i per valor de 60 euros en una sola compra. Educació invertirà fins a 14,6 milions d’euros en els vals-beca menjador si les autoritats sanitàries determinen que no es torne a les classes presencials aquest curs que acaba el pròxim 18 de juny en Infantil i Primària i, per tant, no es puguen obrir els menjadors escolars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 1 =