25n
25N
25N

Educació publica una resolució en compliment de la sentència que retorna aules concertades de Batxillerat

Educació publica una resolució en compliment de la sentència que retorna aules concertades de Batxillerat
03/02/2021 -

La Conselleria d’Educació ha publicat aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) una resolució que dona compliment a una de les sentències que ordena la devolució del concert de Batxillerat a alguns centres de la Comunitat.

En concret, la resolució que signa el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, es refereix a la sentència de la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a instàncies d’un recurs de l’Associació de Pares d’Alumnes del Col·legi Nuestra Señora del Pilar de València i Compañía de María-Marianista.

El maig de 2017, la Conselleria d’Educació va decidir atorgar el concert al col·legi del Pilar, de tres unitats de Batxillerat en primer curs i 4 en segon, una d’elles amb caràcter provisional.
Contra eixa decisió, es va interposar un recurs contenciós administratiu que va donar lloc a un procediment en el qual, com a mesura cautelar, es va donar com concertada la unitat de primer curs de Batxillerat fins que es resolguera sobre l’assumpte.

Ja el maig de 2018, el recurs va ser estimat i es va reconéixer com a situació jurídica individualitzada el dret del centre demandant a la renovació del concert sol·licitat per a 8 unitats de l’etapa de Batxillerat pel període comprés entre els cursos escolars 2017-2018 a 2020-2021, amb les conseqüències econòmiques inherents a aquesta declaració.

Aquesta sentència va ser recorreguda en cassació davant el Tribunal Suprem per la Generalitat, però les al·legacions van ser desestimades l’octubre de 2020.

Per tot això, l’administració acorda l’execució de la sentència del TSJCV que reconeix el dret del Pilar a la renovació del concert sol·licitat per a 8 unitats de l’etapa de Batxillerat pel període comprés entre els cursos escolars 2017-2018 a 2020-2021. Situació que es manté des de setembre de 2017 a causa de la mesura cautelar adoptada, apunta la resolució publicada.

“ES RENOVARAN TOTS ELS CONCERTS EN DISPUTA”

Recentment, el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, comentava a Europa Press, respecte a la decisió del Suprem de confirmar la devolució a alguns centres d’aules de Batxillerat concertades, que “els tribunals han dit el que han dit, veurem com evoluciona la normativa estatal, però, de moment, en aplicació de les sentències, es renovaran tots els concerts en disputa” (fins al curs 2025-2026).

Precisava, en aquest sentit, que es tracta d’un percentatge molt xicotet: “Es parla com si haguérem tancat el món i solo es van reduir aquelles aules que es van considerar no imprescindibles per a garantir l’oferta en eixa etapa. En FP, que tampoc és obligatòria, no s’ha produït eixe debat perquè creem cal continuar ampliant l’oferta tant en la pública com en la concertada”, asseverava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 17 =