25n
25N
25N

Educació s'obri al fet que cada centre puga escalonar la data de la 'volta al col·le' per etapes

S’ha dissenyat un pla de formació telemàtica “només” per a la quarantena en cas que un positiu obligue a tancar una aula o centre

Educació s'obri al fet que cada centre puga escalonar la data de la 'volta al col·le' per etapes
26/08/2020 -

La Conselleria d’Educació, Vicent Marzà, s’ha mostrat aquest dimecres “obert” al fet que els centres educatius puguen escalonar la data de la ‘tornada a escola’ per etapes, si les seues circumstàncies el requereixen, per a millorar la seguretat del retorn a les aules davant la Covid-19. Això sí, sempre des del 7 de setembre d’ara en avant.

Aquesta possibilitat es tractarà en una nova reunió amb la comunitat educativa que se celebrarà divendres que ve 28 d’agost, al matí, l’endemà de la Conferència Sectorial d’aquest dijous en la qual es donaran cita els ministeris de Sanitat i Educació i Formació Professional al costat de les comunitats autònomes per a abordar la ‘tornada a escola’.

Així ho ha anunciat el conseller després d’una trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, per a tractar les circumstàncies d’un inici de curs “absolutament excepcional”, marcat per la pandèmia.

L’hora d’entrada i eixida dels centres educatius també podrà ser escalonada en alguns centres, d’acord amb el pla de contingència en el qual el professorat “dia i nit, també a l’agost” per a donar la major seguretat possible, ha valorat Marzà. Hi ha centres que tenen tres portes i altres que únicament tenen una, per la qual cosa dependrà de la casuística de cadascun, ha explicat.

La seua intenció és garantir la “màxima presencialitat”. Al seu entendre “la millor mesura de conciliació és que els centres educatius estiguen oberts”.

De fet, davant les veus d’organitzacions com la Confederació Valenciana de Pares i Alumnes (COVAPA) que per la llibertat d’elecció dels pares per a decidir sobre l’educació presencial o no, el conseller ha recordat que en les etapes d’ensenyament obligatori, l’assistència a classe és per tant “obligatòria”. “És un dret dels xiquets i xiquetes” i “ja hi ha seqüeles de la no presencialitat” a la qual s’han vist abocats els últims mesos de curs, a conseqüència de la pandèmia, ha remarcat.

SISTEMA TELEMÀTIC, “NOMÉS” PER A QUARANTENES

Així, s’ha dissenyat un sistema d’ensenyament telemàtic “només” per a les quarantenes en aquells casos en els quals Salut Pública tanque una aula, –“que passarà”, ha augurat el conseller– o tancament un col·legi sencer, “alguna cosa que també és probable”, ha admés.

La via telemàtica també està prevista per a aquells alumnes en situació de reg per patir alguna patologia en la qual el seu metge de referència determine que l’assistència al centre educatiu posa en perill la seua salut. En aquests casos, el pla contempla un sistema telemàtic o assistència domiciliària a casa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

museo prehistoria