25n
25N
25N

Educació pagarà a les empreses els sous de cuina i monitors del menjador escolar per a evitar ERTO

Educació pagarà a les empreses els sous de cuina i monitors del menjador escolar per a evitar ERTO
17/03/2020 -

La Conselleria d’Educació abonarà a les empreses adjudicatàries dels serveis de menjador escolar l’import del sou del personal de cuina i monitors durant els dies que es prolongue la situació d’excepcionalitat per la pandèmia del COVID-19.

L’administració educativa valenciana ha remés als centres una comunicació en relació amb la situació de crisi sanitària, la consegüent suspensió temporal de l’activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i etapes i, per tant, la impossibilitat de prestar el servei de menjador escolar des del 16 de març de 2020.

En aquesta instrucció, que signa el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, s’informa les direccions dels centres que “les situacions de força major i d’excepcionalitat com l’actual estan contemplades en els contractes subscrits amb les empreses del servei de menjador i de monitors, clàusules catorzena i onzena, respectivament”.

En aquest sentit, cada director o directora haurà de traslladar a l’empresa adjudicatària del servei de menjador i del servei de monitors que, atesa la situació de força major, aquesta administració els abonarà l’import del sou amb el complement i antiguitat corresponent així com la Seguretat Social del personal de cuina i monitors durant els dies que es prologue la situació d’excepcionalitat.

SERVEI D’ÀPATS
Quan es tracte d’empreses que presten en servei de menjador pel sistema de servei d’àpats, s’abonarà la part proporcional de les despeses fixes de personal que li corresponga d’acord amb el nombre de comensals.

Fuentes del departament que dirigeix Vicent Marzà han explicat a Europa Press que l’objectiu d’aquesta mesura és evitar que les empreses adjudicatàries realitzen expedients temporals de regulació d’ocupació (ERTO), amb l’impacte en els treballadors que això suposa.

Diverses mercantils dedicades a la gestió de menjadors escolars han expressat a l’administració, a través l’Associació de directors d’Infantil i Primària, el seu agraïment per la “celeritat i el tractament” en els contractes de menjador del personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =