caixa popular

Educació pagarà a partir de 2019 els mesos d'estiu als professors interins de la concertada

Arxiu E.P

Educació pagarà a partir de 2019 els mesos d'estiu als professors interins de la concertada
10/07/2018 -

La Conselleria d’Educació farà efectiu a partir del pròxim curs el pagament dels mesos de juliol i agost als professors interins de la concertada. D’aquesta manera, tots aquells que treballen des de l’1 de setembre de 2018 ininterrompudament cobraran aquests mesos d’estiu. La inversió prevista per a aquest fi és de 877.000 euros.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts de la Conselleria d’Educació, que han recalcat que l’administració “anirà més enllà i està redactant un orde que afavorisca encara més aquest professorat i, quan estiga aprovada, cobraran els mesos de juliol i agost tots els interins de la concertada que treballen ininterrompudament des d’abans del 31 de desembre, igual que els docents de la pública”.

A més, des del departament que dirigeix Vicent Marzà han avançat que també s’augmentarà per a la concertada la baixa de paternitat de quatre a cinc setmanes a partir del curs que vé, la qual cosa tindran un cost estimat d’un milió d’euros.

Per la seua banda, FSIE-Comunitat Valenciana, sindicat majoritari en l’ensenyament concertat, ha “aplaudit” que la Conselleria “haja tingut en compte la decisió del Tribunal Suprem, que va arribar a qualificar d’il·legal que als professors contractats per a un curs escolar no se’ls pague els mesos de juliol i agost si la substitució continua el curs següent”.

D’aquesta manera, explica el sindicat a través d’un comunicat, “es posarà fi parcialment a una situació que suposa una vulneració dels drets europeus contemplats en l’acord de la UE sobre el treball de durada determinada siguen de la titularitat que siguen”.

FSIE afirma que aquesta decisió afectarà “nombrosos professionals substituts de l’ensenyament dels 420 centres concertats de la Comunitat Valenciana si els seus substituïts amb dret a la reserva de lloc de treball, inicien la seua baixa abans de gener i si la reserva del lloc de treball persisteix durant el període estival. “Se’n va a fer justícia en aquests casos”, han asseverat.

“Després d’anys de mobilitzacions, reivindicacions i negociacions –afigen– s’ha aconseguit un principi d’igualtat per als professors que fan el mateix treball que els docents de l’escola pública”. Cada proposta realitzada per a millorar la seua qualitat laboral “avança cap a un sistema educatiu equilibrat i igualitari”.

“TEMPS PERDUT”

“Des de FSIE entenem que gràcies a les nostres accions hi ha hagut avanços, però encara queda treball per realitzar, ja que l’objectiu és que cobren tots els substituts independentment de quan inicien el seu contracte laboral”. Lamenta en aquest punt el “temps perdut” que ha suposat que aquest reconeixement no es puga aplicar de forma “immediata” en el present exercici.

FSIE anima a la Conselleria al fet que “continue acceptant mesures que equiparen les condicions laborals entre els professionals de l’ensenyament de centres sostinguts amb fons públics”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC