Educació pagarà la nòmina i la Seguretat Social de l’1 i el 2 de setembre al personal docent interí i en pràctiques

Educació pagarà la nòmina i la Seguretat Social de l’1 i el 2 de setembre al personal docent interí i en pràctiques
10/10/2018 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat una comissió amb els sindicats de l’ensenyament per a signar un acord que assegure el pagament de la nòmina i la Seguretat Social dels dies 1 i 2 de setembre al personal docent interí i al personal docent en pràctiques.

Els dies 1 i 2 de setembre de 2018 corresponien a dissabte i diumenge. Malgrat que el professorat interí i en pràctiques va ser nomenat l’1 de setembre, no estava estipulat en aquest cas que es cobrara la nòmina des del dia del seu nomenament, sinó a partir del dia de la incorporació efectiva al seu lloc de treball, que va ser el 3 de setembre.

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, ha explicat: “Considerem totalment injust que aquest professorat no cobre la Seguretat Social i la nòmina d’aquests dies i hem fet totes les gestions pertinents perquè se solucione, ja que no volem que ocórrega el mateix que va passar l’any 2012, quan en aquella ocasió l’antic govern fomentava tot tipus de retallades educatives”.

L’any 2012 es va produir la mateixa situació i l’anterior govern autonòmic mai va pagar el professorat implicat. Davant d’aquesta anomalia provocada pel Reial decret 14/2012 de retallades en Educació de l’antic govern, l’actual govern autonòmic ha solucionat aquesta situació que afectava més de 13.000 docents que treballen en el sistema educatiu valencià.

La solució s’ha produït mitjançant la signatura d’un acord entre Educació i les organitzacions sindicals per tal que s’aprove per part del Consell. Aquest acord tindrà efecte a partir de l’1 de setembre de 2018.

En el cas del personal funcionari interí, afecta totes aquelles persones a qui s’haja adjudicat una vacant fins al dia 31 d’agost i que prenguen possessió el primer dia hàbil del mes de setembre; es considerarà que la seua data d’inici del servei és, a tots els efectes, el dia 1 de setembre. També està destinat a totes les persones que, com a resultat d’un procediment selectiu de personal funcionari docent convocat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, hagen sigut nomenades funcionàries en pràctiques i s’incorporen al centre el primer dia hàbil del mes de setembre; es considerarà que la seua data d’inici del servei és, a tots els efectes, el dia 1 de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 6 =

sagunt a escena 2019
turismo salou