25n
25N
25N

Educació enviarà aquest dijous per SMS el segon val-beca menjador a les famílies d'uns 59.000 alumnes

Educació enviarà aquest dijous per SMS el segon val-beca menjador a les famílies d'uns 59.000 alumnes
22/04/2020 -

La Conselleria d’Educació de la Generalitat enviarà aquest dijous, 23 d’abril, per via SMS el segon val-beca menjador quinzenal –el sistema habilitat durant el tancament dels centres escolars per la pandèmia de Covid-19– als telèfons mòbils de les famílies del voltant de 59.000 alumnes beneficiaris.

Les famílies tindran fins al 6 de maig per a canviar-ho i, amb això, s’assegura que tot l’alumnat que compta amb el cent per cent de la beca menjador per motius de renda, per estar escolaritzat en col·legis d’educació especial o per ser víctima de violència de gènere, reba el val per a adquirir aliments bàsics en la cadena de supermercats de la cooperativa valenciana Consum.

La dinàmica per a fer efectiu aquest segon val-beca menjador és la mateixa que en el primer, però amb més facilitats per a les famílies beneficiàries, ja que s’han ampliat les possibilitats de verificació mitjançant el número d’identificació de l’alumnat (NIA).

El NIA és un número únic per a cada alumne/a i es pot trobar fàcilment en el butlletí de notes de cada fill/a. En cas que no ho localitzen, les famílies poden aconseguir-ho posant-se en contacte telefònic o per correu amb l’equip directiu del seu centre educatiu o amb el tutor o tutora dels seus fills i filles.

L’alternativa d’introduir el NIA elimina les possibilitats de bloquejar la descàrrega del val que s’ha detectat en les famílies nouvingudes que no compten amb NIE, explica l’administració en un comunicat.

Igual que en el primer val, les famílies rebran el SMS amb un enllaç que condueix en un espai en el qual cal posar el DNI o el NIE del pare, la mare o tutor/a legal del menor que va sol·licitar aquest curs escolar la beca menjador de cada fill/a o, si el prefereixen, poden posar el NIA del fill o filla corresponent.

En aquest espai també es demana sempre que s’introduïsca el número de telèfon mòbil que ha rebut el SMS. Si no es posa la informació correcta, es bloqueja l’accés al tercer intent fallit.

Si això passa, les famílies han de contactar telefònicament amb la mestra o mestre que és tutor/a del seu fill/a perquè es puga transmetre la incidència. Així, es podrà desbloquejar l’espai perquè el tornen a intentar.

NO ACUDIR A RECOLLIR EL VAL Als SUPERMERCATS

Des de la Conselleria recorden que aquest és el mecanisme d’accés al val-beca menjador i que les famílies “en cap cas” han d’anar a recollir aquest val als establiments de la cadena dels supermercats Consum/Charter.

Les famílies beneficiàries del val-beca menjador que disposen de telèfon mòbil però no tenen connexió a Internet, com tots els establiments Consum o Charter tenen xarxa wifi gratuïta, poden connectar-se i descarregar-se el val en el mateix establiment. Una vegada validada la descàrrega, les famílies tenen accés al val-beca menjador per a cada fill/a.

Aquest val s’ha de canviar per aliments bàsics en qualsevol dels 445 supermercats que la cadena Consum/Charter té en el territori valencià. Una xarxa de 84 establiments a les comarques d’Alacant; 65, en les de Castelló, i 296, en les de València, que garanteixen que les famílies puguen accedir a un del seu municipi o de les localitats veïnes.

Cada val-beca menjador sol es pot utilitzar una vegada. És molt important, subratllen des d’Educació, que les famílies adquirisquen els aliments necessaris per a cada menor i per valor de 60 euros en una sola compra.

Així mateix, Educació de la Generalitat ha ampliat fins als 14,6 milions d’euros la inversió en els vals-beca menjador per si és necessària l’emissió de noves edicions successives quinzenals fins al 18 de juny, dia en què finalitza el curs escolar en Infantil i Primària, per a estar previnguts en cas que les autoritats sanitàries determinen que no es torne a les classes presencials i, per tant, que no es puguen obrir els menjadors escolars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + huit =

museo prehistoria