25n
25N
25N

Educació avança en l'aposta per la Formació Professional amb el 'Fòrum d'Oportunitats'

Educació avança en l'aposta per la Formació Professional amb el 'Fòrum d'Oportunitats'
10/11/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat un ‘Fòrum d’Oportunitats’ per a tractar diferents temàtiques relacionades amb la Formació Professional i per alçar vertaders ponts entre l’alumnat i el teixit empresarial valencià, en unes jornades que tindran lloc en València, Alacant i Castelló entre novembre i desembre.

“L’objectiu d’aquests fòrums d’oportunitats que organitza la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, que compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu, és generar un punt de trobada entre el professorat, l’alumnat i les empreses perquè puguen compartir les seues experiències i participen activament en la millora integral del sistema de Formació Professional, generant interaccions i sinergies amb el teixit productiu valencià”, ha explicitat la directora general, Marina Sánchez, en la inauguració del fòrum que es realitza a València els dies 9 i 10 de novembre.

Aquesta trobada es realitzarà a Alacant els dies 23 i 24 de novembre en el Palau de Congressos del Col·legi de Metges i la cita de Castelló serà els dies 30 de novembre i 1 de desembre a l’Auditori-Palau de Congressos. Les inscripcions estaran obertes fins al mateix dia de celebració de les dues trobades.

En les dues jornades de València hi participaran més de 1.000 persones de la comunitat educativa i del món empresarial, dels quals 835 són alumnes, 173 docents i 83 representants de les empreses. A més, cal destacar que les famílies professionals participants són Sanitat, Hostaleria i Turisme, Servicis Socioculturals i a la Comunitat, Imatge Personal, Fabricació Mecànica, Electricitat i Electrònica, Comerç i Màrqueting, Administració i Gestió, Agrària, Seguretat i Medi Ambient, Indústries Alimentàries, Fusta, Moble i Suro, Imatge i So, Energia i Aigua.

Les línies de treball conjunt se centren en el debat sobre la incorporació al mercat laboral actual on, segons Marina Sánchez, “cal tindre clar que, a més d’una bona formació acadèmica són necessàries no només habilitats i destreses tècniques, sinó noves eines que faciliten la inclusió progressiva de les persones al món laboral”.

Així mateix, Marina Sánchez ha afirmat que “la Formació Professional en contacte directe amb el món empresarial permet aconseguir gran part d’aquests objectius amb el reenfocament que li estem donant, perquè té la seua importància dins de la formació de l’alumnat, sempre tenint en compte el seu caràcter complementari al període de pràctiques formatives en centres de treball. Per aquest motiu, el Fòrum d’Oportunitats es converteix en una cita obligada per als diferents agents que integren la Formació Professional”.

Als tres fòrums d’oportunitats es realitzaran tallers interactius estructurats per famílies professionals, on un expert i representants de les empreses del sector debatran sobre competències personals i professionals per a l’exercici dels diferents perfils laborals, incloent-hi diferents simulacions com ara entrevistes de treball. D’altra banda, també es visibilitzaran experiències de bones pràctiques per part dels centres educatius, així com ponències marc a càrrec de reconeguts agents involucrats en el procés de Formació Professional com són els representants d’empreses, associacions i organismes públics.

Les conclusions seran recollides i analitzades i se sintetitzaran en un informe públic amb propostes de millora que serà accessible al web del Fòrum.

Enllaç per poder inscriure’s: http://www.forodeoportunidades.es/va/formulari.html

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + cinc =