25n
25N
25N

Educació augmentarà les beques menjador i obrirà un debat per a un nou model "quilòmetre 0"

Educació augmentarà les beques menjador i obrirà un debat per a un nou model "quilòmetre 0"
03/08/2019 -

La Conselleria d’Educació continuarà augmentant progressivament durant els pròxims quatre anys les beques de menjador escolar i obrirà un debat amb la comunitat educativa, fonamentalment amb les direccions dels centres i les associacions de mares i pares d’alumnes, per a instaurar un nou model basat en els productes de “quilòmetre 0 i proximitat”.

Així ho ha avançat el conseller d’Educació, Vicent Marzà, en una entrevista concedida a Europa Press en la qual ha subratllat la voluntat del govern valencià de convertir els menjadors en “espais sostenibles”.

Marzà ha fet notar que no és una qüestió només econòmica, sinó també “ecològica” i ha advocat per impulsar un debat profund amb la comunitat educativa per a transformar el model de gestió.

L’aposta de la Conselleria, ha concretat, és per utilitzar productes de proximitat –els anomenats quilòmetre 0 que permeten “no recórrer a les grans multinacionals del sector”– i de temporada per a fomentar una alimentació més “arrelada en el territori” i saludable. Entre les mesures que cal posar en marxa destaca la recuperació de les cuines en els col·legis on van ser eliminades, ha posat com a exemple.

En aquest punt, ha recordat la ‘Guia per als menús escolars’ impulsada per les conselleries d’Educació i Sanitat, un document que pretén arbitrar els mecanismes que garantisquen una oferta alimentària “equilibrada i saludable” en els centres educatius de la Comunitat Valenciana.

Per a Marzà, la “sostenibilitat dels menjadors escolars passa també perquè són accessibles a tothom” pel que ha manifestat que “ja en aquests primers passos de la legislatura s’augmentarà progressivament el nombre d’alumnes que compten amb beca”.

“TENDIR A LA GRATUÏTAT”

En aquest sentit, la proposta del programa electoral de Compromís, partit al qual pertany el conseller, era garantir “progressivament” la gratuïtat del menjador escolar per a tot l’alumnat durant la pròxima legislatura i el que es farà com Consell –i s’ha plasmat en l’Acord del Botànic– és “tendir a eixa gratuïtat” amb un creixement progressiu d’aqueixes ajudes.

Per al curs 2019-2020, es destinaran 72,7 milions a les beques de menjador, quasi un milió més que en l’exercici 2018-2019, segons les dades facilitades per la Conselleria d’Educació.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 3 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell