25n
25N
25N

Educació aposta per transformar l'experiència lectora en el sistema educatiu valencià

La conselleria d’Educació destina 1,9 milions d’euros per a la dinamització de les biblioteques escolars

Educació aposta per transformar l'experiència lectora en el sistema educatiu valencià
09/12/2019 -

Les biblioteques escolars guanyen protagonisme. Des de la conselleria d’Educació, dins del Pla valencià del foment del llibre i la lectura, s’han proposat fer un gir de 180° a l’experiència lectora en el sistema educatiu valencià. Per a això, a través del programa per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura en els centres educatius, s’ha fet una inversió d’1,9 milions d’euros en ajudes per a complir amb aquest objectiu.

Un increment de les ajudes del 41%, respecte al curs 2018-2019, que permetran que al voltant de 1.100 centres educatius es beneficien. I és que, al final, del que es tracta és “d’establir metodologies de treball per a un model educatiu innovador on la biblioteca escolar s’alça com un espai privilegiat per a desenvolupar l’hàbit lector de manera atractiva”, apuntava el conseller d’Educació, Vicent Marzà.

D’aquesta manera, no només s’inclou, com a novetat, la formació al professorat i activitats lectores, sinó també en un redisseny de les biblioteques per a fer-les molt més atractives. “Trencar la concepció de lectura pròpia d’una biblioteca amb prestatgeries, taules i cadires”. Aquests espais ofereixen moltes més possibilitats per a tornar a crear l’hàbit de fer ús d’elles. En aquest sentit, s’obrin les portes al fet que els centres educatius puguen sol·licitar seminaris i cursos de foment de la lectura a través del CEFIRE.

Una altra de les grans novetats, sens dubte, és l’obertura a la ciutadania de les biblioteques escolars. Així, s’ha posat damunt de la taula la possibilitat de permetre l’accés a aquests espais a la resta de la ciutadania, especialment en els municipis on no compten amb una biblioteca municipal. Així mateix, un altre dels objectius és propiciar la coordinació amb altres biblioteques municipals per a dur a terme accions conjuntes de dinamització de l’espai o facilitar el prestem interbibliotecari, entre altres accions.

Amb aquestes ajudes, la conselleria d’Educació continua en la línia de millorar la qualitat educativa dels centres de la Comunitat Valenciana, juntament amb altres iniciatives que han dignificat l’escola pública com la baixada de la ràtio d’alumnes per aula o l’increment de les beques menjador i Xarxa Llibres amb les quals es fomenta la igualtat en l’educació pública valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 11 =

lleida 2020
activem alfafar