25n
25N
25N

Educació treballa en un model de Formació Professional dual de qualitat que aporte valor afegit a l'alumnat

Educació treballa en un model de Formació Professional dual de qualitat que aporte valor afegit a l'alumnat
01/12/2016 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que “Educació aposta per un model d’FP dual de qualitat que aporte valor afegit a l’alumnat, així com una especialització en tècniques, processos i procediments pioners”.

Marzà ha realitzat aquestes declaracions en l’acte d’inauguració a Castelló de la tercera de les jornades del Fòrum d’Oportunitats per a tractar diferents temàtiques relacionades amb la Formació Professional i bastir ponts entre l’alumnat i el teixit empresarial valencià.

Es tracta d’unes sessions que estan organitzades per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial i que compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu. Es van celebrar a València durant els passats 9 i 10 de novembre i a Alacant els dies 23 i 24 del mateix mes.

Durant la seua intervenció, Vicent Marzà ha reiterat que aquests fòrums responen al “gran objectiu i repte de la Conselleria d’Educació” que consisteix “a recolzar l’FP valenciana i que aquesta aconseguisca uns nivells òptims de qualitat”.

“Es tracta -ha afegit- d’una FP Dual en la qual l’alumnat reba remuneració per part de l’empresa, bé a través d’una beca, bé mitjançant un contracte de formació i aprenentatge o qualsevol altre tipus de contracte”. En aquesta aposta de la Conselleria per aquest model d’FP Dual “també és important la firma de convenis amb empreses de referència que especialitzen els alumnes”, segons ha assenyalat Marzà.

En aquest sentit, ha explicat que aquestes jornades, a més, pretenen millorar la comunicació entre el sector productiu i els centres de formació i estudiants d’FP, “ja que és fonamental que els centres educatius i l’alumnat coneguen de primera mà els requeriments de les empreses a l’hora de contractar, i que les empreses coneguen les titulacions que ofereix actualment el catàleg d’FP, així com les capacitats que pot desenvolupar aquest alumnat una vegada obtingut el corresponent títol”.

A més, ha incidit que és fonamental que hi haja “una interacció mútua i constant”, que incrementarà les oportunitats d’integració al mercat de treball dels estudiants d’FP.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =