caixa popular

Educació presenta el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià'

Educació presenta el llibre '20 mestres del segle XX al País Valencià'
06/02/2018 -

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha presentat el llibre ’20 mestres del segle XX al País Valencià’, projecte coordinat per Carmen Agulló i Vicent Romans, editat per Edicions 96 i que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

L’obra tracta de fer visible la trajectòria de mestres valencians i valencianes i de pràctiques escolars innovadores dutes a terme al nostre territori durant el segle passat. El seu objectiu és reconstruir i posar en valor la història de l’escola valenciana.

El volum proposa una lectura en clau diversa: temps, espais, metodologies i ideologies diferents. Però amb la característica comuna del compromís per la renovació pedagògica. Un repàs a figures rellevants de la nostra pedagogia, al costat d’altres menys conegudes, però totes amb propostes originals i agosarades en el seu moment.

L’autoria de les biografies és fruit de mestres, professors de secundària i universitat que ens demostren com ens podem apropar a la tasca docent i a la personalitat dels mestres a través de l’alumnat, dels companys de professió, de la família, de l’historiador… confeccionant un relat apassionat i apassionant.

El segle XX és un temps de progrés en la investigació i en la intervenció organitzada dels processos de l’educació. Un canvi de paradigma que exigia transformacions profundes en els objectius, en els mètodes i en les funcions que desenvolupaven tant mestres com alumnat. Els homes i les dones que els editors han triat precisen i concreten alguns d’aquests canvis, tendències i praxi d’aquests temps.

Cada un dels capítols del llibre està dedicat a un mestre: Natividad Rodríguez Atalaya, Amalia i Ana Carvia Bernal, Antonia Maymón, Maria Ibars, Amparo Navarro Giner, Carmen Valero Gimeno, Francisca Sanchis Ferrer, Adelina Barrés Ballester, Josefina Fernández Casares, Empar Granell, Ricardo Vilar-Negre, José Casasola Salmerón, Rafael Arizo Aparici, Ventura Pascual i Beltrán, Carles Salvador, Enric Soler i Godes, José Quirós García, Ramón Ramia Querol, Melochor Botella Martínez i Vicent Costa Vercher.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats