25n
25N
25N

Educació intercanvia experiències i coneixement de bones pràctiques educatives en la trobada Virtual Educa

Educació intercanvia experiències i coneixement de bones pràctiques educatives en la trobada Virtual Educa
15/06/2017 -

La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, ha participat en la XVIII Trobada Internacional Virtual Educa, que s’està desenvolupant del 13 al 16 de juny a Bogotà, Colòmbia.

Virtual Educa és una iniciativa de cooperació multilateral en matèria de d’innovació educativa impulsada per l’Organització dels Estats Americans (OEA). En l’edició d’aquesta trobada, Bogotà s’ha convertit en ‘Capital Mundial de l’Educació’, ja que es tracta d’una experiència única de debat a què representants del tot el món estan invitats.

Durant aquesta setmana, la trobada està acollint més de tres-centes ponències, comunicacions i presentacions, un fòrum virtual de debat, una exposició internacional, així com reunions governamentals, acadèmiques, corporatives i de la societat civil, entre d’altres, que fan d’aquest fòrum internacional una experiència única.

Concretament, la directora general ha coordinat i intervingut en ‘VI Fòrum Formació al llarg de la vida’, on ha donat a conéixer les actuacions més rellevants i innovadores que es duen a terme en el sistema educatiu valencià amb l’objectiu d’intercanviar experiències i coneixement.

En aquest sentit, ha destacat la importància de la formació professional semipresencial o a distància aprofundint en les experiències implementades al territori valencià.

També ha posat en relleu les eines que s’han desenvolupat per a una formació a distància de qualitat, com són les plataformes formatives o els repositoris virtuals de recursos educatius. També ha destacat totes les possibilitats que ofereix la formació professional i ha posat com a exemple l’oferta parcial modular i l’acreditació de les competències adquirides a través de l’experiència laboral.

Cal destacar que Marina Sánchez ha col·laborat activament en els intercanvis plantejats per Virtual Educa a Llatinoamèrica. Així, ha participat en els fòrums de Perú 2015, Puerto Rico 2016, i en aquesta trobada organitzada per l’Organització d’Estats Americans i patrocinat pel Ministeri d’Educació.

En aquesta edició de Bogotà també ha moderat diversos panells relacionats amb la incorporació de les TIC a diverses experiències formatives, com els ‘Programes de formació per a la inserció social de dones preses’, l’experiència de les forces armades a Colòmbia en incorporació de les Tic’, ‘Educació i postconflicte’, ‘FP per una Colòmbia en Pau’ o ‘Ensenyament de llengües estrangeres en entorns virtuals com a suport al desenvolupament professional’.

XVIII Trobada Internacional Virtual Educa

Virtual Educa és una plataforma transversal per a la realització de projectes innovadors en els àmbits de l’educació i la formació professional per al desenvolupament humà. Es tracta d’un espai de convergència per a l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques vinculades a la societat del coneixement.

A més, té com a objectiu l’anàlisi i foment de les noves possibilitats que planteja la Societat de la Informació a l’Educació i la Capacitació Professional, promovent igualment el potencial del paradigma tecnològic per al desenvolupament i la superació de la bretxa digital.

Aquesta iniciativa naix en 2001 per l’Organització dels Estats Americans (OEA). Per a la seua execució inicial va comptar amb la col·laboració de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) d’Espanya, a través de l’Institut d’Estudis Avançats per a les Amèriques (INEAM), amb seu a Miami.

Els països participants en aquest projecte són Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Costa Rica, Colòmbia, Cuba, Equador, El Salvador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.

Entre els objectius de Virtual Educa destaquen la col·laboració amb organismes internacionals en projectes d’innov@ción educativa i noves modalitats de formació, el foment de la investigació sobre models, recursos tecnològics i mecanismes de gestió del coneixement en Educació i Formació i l’organització periòdica de fòrums de trobada on es compartisquen investigacions i es proposen nous models de gestió del coneixement.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dotze =

bombers
bombers