25n
25N
25N

Educació implanta el Batxibac en un tercer institut, l'IES Carrús d'Elx

Educació implanta el Batxibac en un tercer institut, l'IES Carrús d'Elx
02/05/2019 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport amplia el programa Batxibac amb la implantació en un nou centre educatiu, l’IES Carrús d’Elx, per al curs 2019-2020.

Aquest centre se suma als instituts d’Educació Secundària Professor Broch i Llop de Vila-real, a les comarques de Castelló, i Ausiàs March de Manises, a les comarques de València. D’aquesta manera, l’alumnat valencià podrà cursar el programa també a les comarques d’Alacant.

El programa permet impartir un currículum mixt per a l’obtenció de la doble titulació del ‘Baccalauréat’ francés i el Batxillerat espanyol i, amb això, accedir a l’Educació Superior tant francesa com espanyola.

El programa Batxibac té una durada de dos cursos escolars; el primer curs del programa es realitzarà durant el curs 2019-2020, mentre que els ensenyaments del segon curs del programa començaran a impartir-se en el curs 2020-2021.

“El Batxibac no només proporciona un bon nivell de francés al nostre alumnat, sinó que, a més, obri les portes perquè puga cursar una carrera universitària a França amb el que això comporta, ja que és una oportunitat magnífica de creixement personal, d’accés a un altre sistema educatiu, cultural social i econòmic, d’aprenentatge directe, de possibilitat d’internacionalització i de reciprocitat, en fi, en igualtat de condicions de dos territoris veïns”, ha assenyalat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

El currículum mixt que implementa comprén les matèries pròpies del Batxillerat valencià, així com dues matèries específiques del ‘Baccalauréat’ francés: Llengua i Literatura Francesa i Història de França.

A més, un terç de l’horari lectiu s’imparteix en llengua francesa, de manera que tant les matèries de Llengua i Literatura Francesa com Història d’Espanya i de França són continguts que s’imparteixen obligatòriament en francés. A banda d’aquestes matèries, s’hi poden sumar altres activitats extracurriculars, com ara intercanvis, voluntariat o visites.

L’obtenció del títol de Batxillerat serà automàtica si l’alumne supera totes les matèries, mentre que, per a l’obtenció del títol de ‘Baccalauréat’, serà necessari superar la prova externa Batxibac.

Aquesta prova consisteix en un exercici escrit i un altre oral, els dos referits a Llengua i Literatura Francesa, un comentari de text i un desenvolupament d’un tema d’Història d’Espanya i França.

Com que amb el programa Batxibac es poden obtindre dos títols, l’alumnat pot accedir a la universitat espanyola a través de les proves d’accés a la universitat o bé com a alumnat de ‘Baccalauréat’, d’acord amb el que s’ha establit per als alumnes procedents de sistemes educatius d’estats membres de la Unió Europea o d’altres estats amb què s’hagen subscrit acords internacionals. També poden accedir a les universitats franceses en igualtat de condicions respecte a l’alumnat de ‘Baccalauréat’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 8 =