25n
25N
25N

Educació fomenta la participació en l'Erasmus 2018 amb jornades per al professorat

Educació fomenta la participació en l'Erasmus 2018 amb jornades per al professorat
16/01/2018 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha organitzat diverses jornades per fomentar la participació del professorat en la convocatòria Erasmus+ 2018. Durant l’última setmana, s’han celebrat tres jornades Erasmus+ Llançament 2018 per al sector d’educació escolar i de formació de persones adultes a Alacant, Castelló i València.

Aquestes jornades destaquen, encara més, la implicació de la Conselleria d’Educació en els programes europeus Erasmus+, ja que la Generalitat ha sigut assignada per representar l’Estat espanyol en el Comité Erasmus+ de la Unió Europea. Per tant, serà l’encarregada de consensuar, representar les comunitats autònomes en el Comité Erasmus+, que impulsa les polítiques de formació, educació, joventut i esport. El 16 i 17 de desembre es reuniran amb el comité per avaluar el funcionament de l’Erasmus+ del programa 2014-2020 i proposar millores en les polítiques europees d’educació.

La Conselleria ofereix al professorat assessorament i ajuda en l’elaboració i tramitació dels projectes Erasmus+. En paraules del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, «el nostre objectiu és internacionalitzar els centres educatius perquè els nostres docents i l’alumnat compartisquen bones pràctiques amb altres centres educatius d’altres països i aquesta experiència els reforce l’aprenentatge de llengües estrangeres. Europa és un focus d’oportunitats educatives i els valencians i valencianes no podem quedar-ne al marge, hem d’estar en la primera línia».

Les jornades Erasmus+ Llançament 2018 han estat organitzades per incentivar la participació del professorat en la convocatòria de 2018. En el contingut de les jornades es troben les novetats d’enguany, els programes europeus al territori valencià i el disseny del projecte i presentació de sol·licituds. Aquests cursos han tingut lloc el 9 de gener a València, l’11 de gener a Alacant i el 16 de gener a Castelló.

«Des que estem governant, la nostra ha passat a ser una de les comunitats amb més projectes europeus subvencionats i açò es deu al treball que estem fent d’assessorament i ajuda als docents. Organitzem diferents jornades al llarg de l’any per motivar-los i ajudar-los en l’elaboració dels projectes», ha declarat Rubén Trenzano.

Durant el mes de novembre de 2017, Educació també va organitzar unes jornades sobre l’eTwinning, una plataforma que posa en contacte centres escolars d’Europa per col·laborar i desenvolupar projectes. A més, també s’han celebrat jornades de formació inicial Erasmus+ KA1 i KA2 i una jornada informativa sobre el Programa de professorat visitant.

Hi ha dues modalitats de presentació de projectes. Els KA1 són projectes de mobilitat perquè el professorat puga visitar altres països, acompanyats o no de l’alumnat, i treballar amb centres escolars europeus en un mateix projecte amb una durada entre 1 i 3 anys. Els KA2 faciliten el desenvolupament de projectes formatius o de treball entre centres educatius de tot Europa per tractar qüestions educatives concretes. El període de sol·licituds finalitza l’1 de febrer per als KA1 i el 21 de març per als KA2.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − tres =

Valencia activa
bombers
Valencia activa