25n
25N
25N

Educació fixa el 7 de febrer com a data límit per a sol·licitar el canvi de jornada escolar als centres

Els centres educatius podran presentar la seua proposta de canvi, prèvia aprovació del consell escolar de centre

Educació fixa el 7 de febrer com a data límit per a sol·licitar el canvi de jornada escolar als centres
17/01/2018 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la modificació de l’Ordre 25/2016, de 13 de juny, per la qual s’estableix el procediment per a sol·licitar la votació al canvi o no de la jornada escolar als centres educatius.

S’ha fixat el 7 de febrer com a data límit per a sol·licitar el canvi de jornada escolar als centres. Fins a aquesta data els centres educatius podran presentar la seua proposta de canvi, prèvia aprovació del Consell escolar de centre, per a posteriorment passar a la votació del canvi d’horari per part de les famílies en la data que l’Administració fixe abans del període d’admissió per al curs 208-2019.

Cal recordar que la tramitació dels canvis de jornada escolar es va impulsar des del curs 2016-2017. Des d’aleshores, en diferents centres educatius d’Infantil i Primària del territori valencià s’ha tramitat el canvi de jornada escolar, que finalitza amb la votació per part de les famílies de manera favorable o desfavorable.

Aquest curs hi ha 815 centres educatius d’Infantil i Primària amb jornada escolar partida. 127 corresponen a les comarques d’Alacant, 136 a les comarques de Castelló i 552 a les comarques de València.

Pel que fa a la jornada continuada, en total la segueixen 522 escoles a tot el territori. A les comarques d’Alacant són el 60 % del total de la província, 341 escoles; a les de Castelló el 20 % de la província, 44 escoles, i a les de València el 15 % de la província, 137 escoles.

Novetats en la normativa de sol·licitud de canvi de jornada escolar a continuada

Per al pròxim curs s’han fet algunes modificacions en la normativa de sol·licitud de tramitació de canvi de jornada, que tenen com a objectiu optimitzar-la després de la seua aplicació durant dos cursos.

D’aquesta manera s’ajusta a les diferents experiències respecte a les votacions de les famílies recollides pels centres i a les demandes dels representants de les mares i els pares respecte a les activitats extraescolars.

De les modificacions que s’han realitzat en la normativa cal destacar dos aspectes. Un fa referència als resultats de les votacions de les famílies. Tant si la decisió presa en votació és favorables al canvi de jornada com si no, el resultat tindrà una validesa per a tres cursos acadèmics. Per tant, en un centre educatiu no se sol·licitarà la repetició del procediment almenys fins passats tres cursos escolars.

Un altre aspecte ressenyable és que es prevegen les activitats extraescolars de pagament no lucratives en la jornada continuada, una reivindicació feta per les AMPA. En aquest sentit, i per norma general, les activitats extraescolars són gratuïtes, no obstant si la comunitat educativa d’una escola prefereix introduir alguna activitat extraescolar no lucrativa ho podrà fer.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport fixarà, de seguida, instruccions concretes al respecte per a garantir que cap alumne o alumna es quede exclòs per motius econòmics en cas que s’oferisquen activitats extraescolars de pagament i la família vulga que el seu fill o filla hi assistisca, evitant així la desigualtat per raó econòmica.

En aquesta línia, la nova normativa apunta a generalitzar aquesta mesura a totes les escoles, independentment de la jornada que tinga establerta, també en aquelles escoles que oferisquen activitats extraescolars en jornada partida dins de l’horari lectiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + vint =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa