25n
25N
25N

Educació estableix el calendari d'admissió de l'alumnat de Formació Professional per al curs 2017-2018

Educació estableix el calendari d'admissió de l'alumnat de Formació Professional per al curs 2017-2018
05/04/2017 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat al DOGV el calendari d’admissió de l’alumnat en els ensenyaments de Formació Professional Bàsica, de grau mitjà i de grau superior, en els Programes Formatius de Qualificació Bàsica, i en els cicles de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat, és a dir, la dirigida als beneficiaris del Pla d’Ocupació Juvenil.

En concret, el termini per a presentar sol·licituds en els centres sostinguts amb fons públics romandrà obert entre el 25 de maig i el 6 de juny per a aquells alumnes que vulguen realitzar FP Bàsica, o ensenyaments de cicles de grau mitjà i superior.

El termini per a sol·licitar l’accés als Programes Formatius de Qualificació Bàsica s’obrirà de l’11 al 18 de juliol, i el d’FP Bàsica de segona oportunitat entre l’1 i el 7 de setembre.

La sol·licitud s’omplirà prèviament via telemàtica a través de l’espai En línia habilitat a aquest efecte, que estarà disponible a partir de hui mateix per a l’admissió d’FPB el termini de presentació de sol·licituds de la qual començarà dilluns. L’enllaç per a accedir a la sol·licitud telemàtica és http://www.ceice.gva.es/web/admision-alumnado. No obstant això, la presentació de la sol·licitud haurà de realitzar-se en el centre triat per l’alumne com a primera opció.

En el curs 2017-2018 hi haurà un únic procés d’admissió en els ensenyaments de Formació Professional, a excepció de l’FP Bàsica, que tindrà un procés ordinari i un d’extraordinari, que serà el comprés entre el 12 i el 17 de juliol.

Com a principal novetat cal destacar la divisió en fases del procés extraordinari d’admissió als ensenyaments d’FP Bàsica, així com en el procés d’assignació de vacants sobrants dels cicles formatius de grau mitjà i superior. Es tracta d’aquesta manera de realitzar una millor gestió de les vacants sobrants, que no han sigut adjudicades en el procés ordinari, a fi de realitzar un repartiment més eficient.

Terminis del procediment

Quant a les llistes provisionals d’admesos seran publicades el 20 de juny les dels alumnes que accedisquen a FPB, en convocatòria ordinària, i el 19 de juliol en l’extraordinària; l’11 de juliol les referents als cicles de grau mitjà i superior; el 20 de juliol les llistes provisionals d’alumnes que accedisquen a Programes de Qualificació Bàsica; i el 8 de setembre les dels alumnes que accedeixen a FP de segona oportunitat.

Després del termini de presentació de reclamacions, es publicaran les llistes definitives d’alumnat admés. En el cas de l’FPB, aquest llistat es publicarà el 26 de juny per al procés ordinari i el 24 de juliol per a l’extraordinari; en el cas dels cicles formatius de grau mitjà i superior, les llistes definitives d’admesos es publicaran el 18 de juliol. Quant als ensenyaments de Programes Formatius de Qualificació Bàsica, el llistat definitiu eixirà publicat el dia 25 de juliol; i finalment, en el cas dels ensenyaments d’FPB de segona oportunitat, el dia 12 de setembre.

Quant a la matrícula de l’alumnat d’FP Bàsica es realitzarà entre el 28 de juny i el 4 de juliol en convocatòria ordinària i del 25 al 28 de juliol en extraordinària; pel que fa a la matrícula dels qui accedisquen a cicles de grau mitjà i superior entre el 20 i el 28 de juliol, i l’alumnat de Programes de Qualificació Bàsica, del 26 al 31 de juliol. Finalment, l’alumnat que es matricule en FPB de segona oportunitat podrà fer-ho del 13 al 18 de setembre.

FP Bàsica de segona oportunitat

A través de la resolució publicada hui al DOGV, la Conselleria també estableix el procediment per a donar-se d’alta en el Sistema Nacional d’Ocupació Juvenil, per a la qual cosa s’especifiquen tant els requisits establits en l’àmbit estatal com els requerits en el territori valencià. En concret, s’exigirà tindre almenys 18 anys d’edat l’any natural en què se sol·licita l’FP Bàsica, acreditar que no es posseeix cap títol d’FP o qualsevol altre títol que acredite la finalització d’estudis secundaris complets, així com trobar-se actualment desescolaritzat i sense ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =