caixa popular

Educació crea la nova imatge per a unes renovades escoles oficials d'idiomes en el curs 2017-2018

Educació crea la nova imatge per a unes renovades escoles oficials d'idiomes en el curs 2017-2018
03/07/2017 -

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport Educació ha creat una nova imatge per a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), valencianes, en concordança als profunds canvis que s’han realitzat en la reconstrucció del sistema de formació en llengües pel que fa a les escoles oficials d’idiomes valencianes durant els dos primers anys de legislatura del Govern del Botànic, segons el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.

“s una imatge renovada que transmet el nou rumb que han pres les EOI en aquests dos primers anys de canvi cap a una millora de la formació en llengües. Les EOI ara van molt més enllà del pur aprenentatge a les aules, per això, la nova imatge se centra en el concepte de la conversa, de la socialització que suposa i que implica l’estudi de les llengües”, ha explicat.

“Hem posat ordre a la desatenció i abandonament que ens vam trobar en tots els sentits. Nosaltres planifiquem com cal tant des del punt de vista organitzatiu com pedagògic i ja s’han introduït tot un seguit de mesures i inversions per millorar el funcionament i l’oferta educativa a les EOI”, ha afegit.

‘Que viene el coco’ ha estat l’estudi de disseny valencià escollit per a canviar la imatge institucional de les EOI mitjançat una crida a projecte de la Generalitat. La nova imatge potencia l’aprenentatge de llengües i l’ús d’aquestes amb una bafarada i un claudàtor per mostrar les EOI com a espais per parlar i escriure els diferents idiomes i la voluntat de la Generalitat perquè esdevinguen centres de contacte permanent amb els idiomes.

La nova identitat dóna a entendre que no tot s’acaba quan s’obté el títol d’una llengua. Ben al contrari, amb l’obtenció del títol d’una llengua s’obrin noves portes, noves oportunitats per als alumnes.

Balanç de millores a les EOI en dos anys

Cal destacar que han augmentat les hores setmanals de docència dels grups curriculars i hi ha una major oferta de cursos específics: reforç de l’expressió oral, cursos monogràfics i cursos específics. Els cursos curriculars han passat de 4 a 4,5 hores setmanals de docència.

També cal recordar que érem una de les tres úniques comunitats autònomes, juntament amb Castella-la Manxa i Múrcia, que havien mantingut una estructura de 5 grups curriculars per professor, ha dit Trenzano.

A més, per primera vegada s’ha implantat la matrícula en línia en totes les EOI, i s’ha augmentat l’oferta de nous idiomes: eusquera, romanés i japonés. També s’han abaixat les ràtios en els grups de primer del nivell A2 de 42 a 35 places.

A més, en el curs 2016-2017, tot l’alumnat tant l’oficial com el de la modalitat lliure ha tingut dues oportunitats per a superar les proves, atés que s’ha fet extensiva la convocatòria extraordinària també per als candidats que s’han presentat sense ser alumne oficial d’últim curs de nivell.

D’aquesta manera s’ha permés a aquells que no han superat la convocatòria ordinària de juny tornar a presentar-se al setembre sense haver d’abonar novament les taxes de drets d’examen. Les EOI valencianes s’equiparen així a altres autonomies on ja es realitzaven proves al setembre. Cal recordar que l’alumne només haurà d’examinar-se al setembre de les destreses que no haja superat al juny, és a dir, que en cas que en la convocatòria ordinària de juny haja obtingut més d’un 6 en qualsevol de les destreses orals o escrites, no haurà de tornar a realitzar aquesta part de l’examen.

Al pròxim curs es posarà en marxa el Pla Integral d’Aprenentatge de Llengües per al Professorat (PIALP), que ha duplicat l’oferta de places en formació d’anglés per al professorat valencià. D’aquesta manera s’han cobert 9.941, 4.681 més a les inicialment oferides amb el principal objectiu de garantir progressivament la formació en llengües del professorat. Cal recordar que només un 2,6% dels docents estava capacitat en anglés.

També estaca l’ampliació de l’oferta formativa complementària, dirigida especialment a docents i interessats que no es troben matriculats en cursos ordinaris. Es tracta de cursos per a reforçar l’expressió i la interacció orals, cursos monogràfics, actualització, perfeccionament i altres cursos específics amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ensenyament i de l’aprenentatge d’idiomes.

Calendari i el procés de preinscripció i matriculació 2017-2018

Aquest dilluns s’ha iniciat el procés de preinscripció a les EOI fins al 16 de juliol. Per a poder accedir als cursos, les persones interessades hauran d’emplenar una sol·licitud telemàtica per a cada idioma que vulguen cursar, fins a un màxim de tres idiomes. Aquesta sol·licitud de preinscripció estarà disponible a la pàgina web de les EOI.

Després del període de preinscripció i abans del dia 4 de setembre a les 12.00 hores, es realitzarà un sorteig públic en cada escola oficial que determinarà l’ordre de matrícula, i el resultat serà publicat en el web de cada escola.

Espai web de les EOI: http://www.ceice.gva.es/va/web/idiomas


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris