25n
25N
25N

Educació concedirà 28,9 milions d'euros per a la reposició i renovació de llibres de text i material curricular per al curs 2016-2017

18/07/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport destinarà un total de 28,9 milions d’euros per a la reposició i renovació de llibres de text i material curricular per als centres educatius adherits al programa de banc de llibres Xarxa Llibres per al curs 2016-2017.

Del total de la quantia, 20.240.599 euros corresponen a la quantia que rebran els centres de titularitat de la Generalitat i els restants 8.709.654 euros corresponen a les subvencions que es concediran als centres privats concertats i a centres de titularitat de les corporacions locals de la Comunitat Valenciana. Aquestes dotacions estan cofinançades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport a través del programa de finançament de llibres de text i material didàctic.

Els centres docents que participen en aquesta convocatòria hauran de comunicar abans del 29 de juliol a la conselleria, a través de l’aplicació ÍTACA, les seues necessitats en concepte de reposició i de renovació de llibres de text i material curricular per al curs 2016-2017.

A més, tal com publica el DOCV, els centres sostinguts amb fons públics que no siguen de titularitat de la Generalitat hauran de sol·licitar abans del 29 de juliol les subvencions, i omplir la sol·licitud a través de l’Oficina Virtual per als Centres Educatius i presentar posteriorment aquesta sol·licitud i la documentació requerida en qualsevol de les dependències previstes en la Llei 30/1992, de Procediment Administratiu Comú.

Xec llibre per a alumnat de primer i segon de Primària

La quantitat que es concedirà serà determinada d’acord amb les necessitats de reposició i renovació de llibres de text i material curricular comunicades pels centres, amb uns imports màxims en funció dels nivells educatius. Així, per als alumnes que cursen primer i segon de Primària es concedirà un import màxim de 160 euros per cada alumne participant en el programa. Els centres educatius emetran un xec llibre nominatiu per import màxim de 160 euros que lliuraran a les famílies perquè puguen adquirir els llibres de text.

Aquest xec llibre serà emés pels centres i lliurat a les famílies a fi que puguen adquirir els llibres de text en aquelles llibreries o operadors que realitzen la venda al client final.

Per al cas dels centres on s’utilitze material curricular d’elaboració pròpia, aquest material serà adquirit pels centres i justificat a l’Administració mitjançant les corresponents factures.

En el cas dels centres d’acció educativa singular, centres rurals agrupats o altres en què per les seues circumstàncies es veja dificultada l’obtenció de llibres de text per part de les famílies, el centre comprarà directament els materials d’aquest alumnat.

Quant als alumnes de tercer a sisé de Primària, la conselleria dotarà els centres d’un import màxim que no podrà superar el 10% calculat en funció de l’alumnat participant i d’un cost mitjà del valor del lot dels llibres estimat en 175 euros.

En el cas dels alumnes de primer i tercer d’Educació Secundària, la conselleria dotarà els centres d’un import màxim que no podrà superar el 15% calculat en funció de l’alumnat participant i d’un cost mitjà del valor del lot dels llibres estimat en 278 euros.

Per als cursos de segon i quart d’Educació Secundària, tenint en compte els canvis derivats de l’aplicació de la LOMQE en aquests cursos, la conselleria dotarà els centres amb un import màxim de 100 euros per alumne participant. Quant a l’alumnat de Formació Professional Bàsica, la conselleria dotarà els centres amb un import màxim de 70 euros per alumne participant.

Quant als centres d’Educació Especial, la conselleria els dotarà d’un import màxim de 60 euros per alumne matriculat, i per a l’alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en aules específiques d’Educació Especial en un centre ordinari, la Conselleria els dotarà també amb un màxim de 60 euros per alumne participant.

Finalment, cal destacar que els centres podran distribuir la dotació total assignada independentment del curs, sempre que es trobe dins del mateix nivell educatiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =

museo prehistoria